Lovisa Lindh gjorde fin tid på 800 meter och närmar sig sitt fyra år gamla svenska rekord.
Lovisa Lindh gjorde fin tid på 800 meter och närmar sig sitt fyra år gamla svenska rekord. Bild: Axel Kohring DECAText&Bild

Lovisa närmar sig rekordtiden – ”Skönt att springa under två minuter”

Lovisa Lindh börjar närma sig tiderna som gav henne bronsmedalj i EM för fem år sedan. Hon klockades på 1:59.87 på 800 meter vid tävlingar i franska Montreuil. Det räckte till en tredjeplats.

ANNONS

– Väldigt skönt att springa under två minuter. Det var väldigt många år sedan jag gjorde det. Nästan fyra år sedan, säger Lovisa Lindh på en skakig telefonlinje, på väg hem med tåget mellan Stockholm och Göteborg.

Det är så länge sedan som hon satte svenskt rekord på 800 meter med 1:58.77.

Lovisa Lindh har tillbringat mycket tid i Schweiz ihop med nye tränaren Louis Heyer.

Hemma efter åtta veckor

– Jag kom hem idag (läs onsdag), för första gången på åtta veckor. Det har blivit mer tid i Schweiz än jag trodde. Skönt att komma hem. Men jag har bott och tränat i Göteborg i nästan tio år, det är hela min elitkarriär. Det är kul att få variation. Och det funkar bra, det är väldigt fint i Schweiz, tycker Lovisa Lindh.

Folksam Grand prix på hemmaplan på Slottskogsvallen under onsdagskvällen har hon fått tacka nej till i år.

– Det blev för nära loppet i tisdags. Tråkigt att missa det, säger Ytterbytjejen.

OS i Tokyo är det stora målet. Kvalgränsen ligger på 1,59.50.

– Det var väldigt nära i tisdags. Det är satt tuffare gränser i år där världsrankingen styr och man kan kvala in på poäng. Jag ligger bra till på poäng, har sprungit flera bra lopp och placerat mig väldigt bra – trea, etta och trea. Sedan är det upp till SOK att välja vilka de tar ut. Vi får se hur de ställer sig. Det är bara att fortsätta att springa på.

Har fått vara frisk

30 juni är sista datumet för att klara gränsen. Ett annat kriterium för att komma till OS är att de tävlande ska beräknas ha en rimlig chans till att bli bland de åtta bästa.

– Det är god tid, tycker Lovisa Lindh, som har nästa inbokade tävling i Genève 12 juni.

Loppet i franska Montreuil slutade med en tredjeplats i bra konkurrens. Lovisa Lindh var hyfsat nöjd med loppet, även om det var lite struligt i starten.

– Jag delade bana med en som av någon anledning ville springa jäkla fort i början, på en nivå där hon inte alls låg. Jag kom in lite sent.

Nye tränaren och bra förutsättningar är båda orsaker till de fina tiderna för Lovisa Lindh. Fast mest av allt ligger anledningen på ett enklare plan.

– Vi har gjort förändringar i upplägget. Men framför allt är det inga skador eller sjukdomar, att jag har fått kontinuitet,. Det allra viktigaste.

ANNONS