Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lovisa Lindh under ett inomhusmästerskap förra året Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Lovisa Lindh under ett inomhusmästerskap förra året Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Lovisa Lindh klar för EM

Efter ett missat VM är det äntligen dags för Ytterbylöparen Lovisa Lindh att få inta en stor mästerskapsscen. För ett par dagar sedan fick hon besked om att hon blivit uttagen till EM i München i Tyskland.

I slutet av juni i år fick Lovisa Lindh besked om att det inte blev något VM i sommar för hennes del, trots att hon klarat kvalgränsen. I stället har det blivit en något annorlunda sommar än vad hon tänkt sig. Nu är siktet i stället inställt på EM i München som börjar nästa vecka. Beskedet är välkommet men också väntat.

– Jag hade fått hintar från Kajsa tidigare om att det skulle vara lugnt men det är klart att det alltid känns skönt att få ett definitivt besked, säger hon och syftar på förbundskaptenen Kajsa Bergqvist.

Ska tävla i SM

Mästerskapet blir Lindhs första utomhus på cirka tre år, senast tävlade hon i Doha Qatar. I München kommer hon som ensam tävlande från Sverige att ta sig an distansen 800 meter, en gren som hon själv menar är tuff för tillfället. Men hon känner ingen extra press.

– 800 meter har väldigt många bra tävlande ute i Europa just nu, men det är som alltid när det är mästerskap. Det handlar om att ta sig vidare från varje lopp, först från försöken och sedan vidare från det. Jag tar ett lopp åt gången, säger hon.

Men innan resan bär av mot Tyskland väntar först ett SM på hemmaplan i Norrköping nu i helgen. En tävling som hon hoppas kommer ge en extra skjuts in i mästerskapsformen.

Totalt 53 svenskar kommer att tävla under EM i München. Däribland också långdistanslöparen Meraf Bahta från Kode, om kroppen håller. För ett par dagar sedan lämnade hon beskedet att en skada som hon ådrog sig tidigare i år inte riktigt har släppt, och att hon fortfarande inte bestämts sig för hur det blir.

LÄS OCKSÅ: Lovisa Lindh får inte springa VM

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.