Ytterbys Daniel Alexandersson satte tionde målet för året. Ytterby vann mot Velebit med 1–0. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lirarlaget Ytterby tog på blåstället – ”En fantastisk arbetsinsats”

Ytterby har börjat vinna igen. Och hittat en ny skyttekung. Samtidigt har lagets stjärnvärvning åkt på en ny tung smäll.

|

Näst intill avsågade Velebit, laget ligger under strecket med sex poäng till säker mark, kom till inte till Yttern för att glänsa, utan för att rädda en poäng. Det gick nästan, men i slutändan inte alls. För Daniel Alexandersson fortsatte att vara i sitt skyttekungs-mood och prickade in matchens enda mål i första halvlek – och sitt tionde för säsongen. Det gör honom till delad tvåa i skytteligan i division 3 mellersta Götaland.

– Det borde blivit ett par bollar till. Fast killarna gör en fantastisk arbetsinsats. På slutet var det lite oroligt, men Velebit har en chans per halvlek. Det är inte mycket att skriva hem om, även om jag helst ser att vi stänger matchen. Vi har många chanser som nästan kunde ha blivit något, säger Ytterbys tränare Robert Tartagni.

Han fortsätter:

– Vi gjorde två mål mot Landvetter och fick inga poäng. Nu gör vi ett och håller nollan för andra matchen i rad. Det ger självförtroende.

Ytterbys tränare Robert Tartagni.
Ytterbys tränare Robert Tartagni. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ytterby fick ett glädjebesked i samband med matchen: en tillfrisknad nyckelspelare. Måltjuven Joakim Thornberg är tillbaka efter en efterhängsen skada efter sommaruppehållet.

– Han fick runt 25 minuter. Det är skönt när de kan lämna rehabrummet och bli tillgängliga igen.

Nästa lördag väntar en av årets höjdpunkter när det vankas derby mot Kongahälla på Kongevi.

– Vi vill vara bäst i kommunen, säger Ytterby-coachen.

Samtidigt har det kommit tråkiga besked från Arvid Sigurdsson, nyförvärvet från Öis.

– Korsbandet är av. Oerhört tråkigt för honom och för oss, säger Robert Tartagni.

Arvid Sigurdsson i Öis-tröjan, mot Trelleborg i superettan i våras. Han han göra några matcher med Ytterby, innan korsbandet gick av – för tredje gången. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Arvid Sigurdsson gjorde några inhopp i superettan under våren, efter att ha gjort varit borta i två år, efter två korsbandsskador. Trots att han var med i truppen i flera matcher, kände Sigurdsson att han ville starta om och valde då Ytterby. Nu blir det ännu ett år av rehab.

– Han har sagt att han vill kämpa sig tillbaka.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Ytterby IS – KF Velebit 1–0 (1–0)

Mål: Daniel Alexandersson.

Bra: Gilbert Jochens i mål höll nollan. Fredrik Strand gjorde bra ifrån sig och mittältsdynamon Victor Andersson visar magisk form.