Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tidigare Kungälvs-spelaren Marcus Leijonhufvud byter Växjö till Kalix. Bild: Niklas Ohlson
Tidigare Kungälvs-spelaren Marcus Leijonhufvud byter Växjö till Kalix. Bild: Niklas Ohlson

Leijonhufvud jagar nästa steg i Kalix

Kungälvsfostrade Marcus Leijonhufvud ser framemot en säsong med Kalix, och att förhoppningsvis kunna ta nästa steg i karriären.
– Jag har bara hört positivt om laget, säger Leijonhufvud.

Kalix HC är nästa steg på vägen på Marcus Leijonhufvuds hockeyresa. De tidigare Kungälvstalangen har senaste säsongen tillhört Växjö Lakers dit han gick efter flera år i Kungälv Hockey.

När Kungälvsposten pratar med Marcus är han på väg in i gymmet. Han är fortfarande hemma för sommaren, även om försäsongen kryper allt närmare.

– Jag har tränat hela sommaren egentligen. Nu på slutet har vi dragit ihop ett gäng och kört lite på is i Stenungsund också. Sen åker jag upp i till Kalix första augusti, säger han och fortsätter:

– Det ska bli kul. Jag har bara hört positivt om laget. De verkar satsa hårt på ett ungt lag. Sen är det många spelare som tagit den vägen via Kalix. Det ser jag fram emot.

”Mycket bättre än jag trodde”

Senaste säsongen inledde Marcus Leijonhufvud i Växjö men när coronapandemin gjorde att matcher började ställas in lånades han ut till Kiruna AIF. Det blev en positiv erfarenhet för Leijonhufvud.

– Min tränare i Växjö kommer ifrån Kiruna. Så på den vägen var det, vi var tre gubbar som åkte upp och testade att spela med dem, säger Marcus.

– Det var speciellt att bo där men det var mycket bättre än jag trodde. Jag tycker det gick väldigt bra. Jag hade en kompis med mig och sedan tog de hand om oss väldigt bra från Kirunas håll. Det var jättebra och vi var jättenöjda.

Vill etablera sig på seniornivå

Men någon förläning i Växjö blev det inte. Trots 15 poäng på 17 matcher i U20-laget följt av 10 poäng på 15 matcher i Kiruna. Istället siktar Marcus på att kunna etablera sig ordentligt på seniornivå i Kalix.

– Jag är väl inte tillräckligt bra för SHL ännu och inte riktigt redo för det steget. Jag och min agent kollade runt. Det var till division 1 som jag skulle. Vi fick bra kontrakt och det kändes jättebra i Kalix.

– I Kalix har de speciella morgonpass där de jobbar med att utveckla små detaljer i spelet. Det är flera andra spelare som gått den vägen så det är ett kvitto på att det är ett bra ställe att spela på. Det vägde in väldigt mycket.

Ser framemot publiken

Om knappt två veckor flyttar Marcus till Kalix. Där väntar en veckas egna förberedelser innan försäsongen drar igång på riktigt den åttonde augusti. Förutom att spela seniorhockey ser Marcus framemot att äntligen få spela inför publik igen.

– Målet är väl att etablera mig i seniorhockeyn och visa fram fötterna. För att göra det är bara att träna på och ha kul, säger han och tillägger:

– Det känns som Kalix har rätt bra fans. Det ska bli väldigt kul att äntligen få spela inför lite folk, det har man saknat.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.