Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Landin stängde igen i Kungälvs nya fullträff

Det blev en förlösande seger mot Rimbo som avslutning på en tuff vecka. Tre matcher på sex dagar kom så till sitt slut med en 13-målsseger hemma i Mimershallen.

Två vinster av tre möjliga på en knapp vecka. Det är facit som Kungälvs HK:s herrar nu kan stoltsera med när laget tar en lite längre vila innan nästa seriematch. Dagens vinst var en uppvisning från hemmahåll, och det verkar onekligen som att KHK nu har hittat formen.

Kungälvs sportchef David Larsson la skorna på hyllan när Kungälv förlorade kvalet mot Redbergslid i slutet på förra säsongen. Men i dagens match mot Rimbo fick han återigen ta emot publikens jubel när han i den 53 minuten klev in och avlastade Fredrik Landin, när Kungälvs andra målvakt Jonathan Öby är borta för skada.

”Otroligt roligt med handboll”

– Det var kul. Det är fortfarande otroligt roligt med handboll och jag klev faktiskt in och spelade med B-Laget i söndags då de saknade målvakt, men för övrigt har jag knappt rört en boll sedan kvalet. Men detta var en liten temporär lösning nu när Jonathan är skadad, säger David Larsson om sin mini-comeback.

Men målvakten i fokus för dagen var David Larssons målvaktskollega Fredrik Landin som i dagens match fullständigt dominerade. Nyförvärvet inför säsongen hade en räddningsprocent på hela 48 procent i matchen, och sportchef David Larsson hyllar honom.

– Han är otroligt stabil. Han var lika stabil i onsdags och vi har hittat en nivå bakåt som gör att vi kan få skottet dit Landin känner sig trygg och då är han en av de bästa målvakterna i serien, säger han.

Målrikt

Matchen blev Kungälvs mest målrika i år. Laget gjorde hela 37 mål på gästande Rimbo och släppte bara 24 bakåt. Ett tecken på att Kungälv nu hittat formen.

– Jag tycker att det är ett annat Kungälv som först kliver ut i onsdags mot Karlskrona och nu mot Rimbo jämfört med tidigare under säsongen. Det var många komponenter som ändrades inför säsongen och byttes ut och vi visste att det skulle ta tid att få allt på plats, men nu har vi hittat en trygghet i spelet och då vinner vi också matcherna, säger han.

Nästa match för Kungälv spelas den 13 november borta mot Skånela.

Handboll

Kungälvs HK - Rimbo HK 37-24 (21-15)

Mål: Tobias Johansson 8, Hannes Rybo 8, Henrik Rhåsson 5, Isak Hane 5, Emil Lennartsson 4, Daniel Wester 2, Alexander Regen 2, Walter Elonsson, Birk Larsson, Isak Älgekrans

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.