Kungälvs HK:s lagkapten Wilma Pettersson lämnar klubben efter den här säsongen. Vilken klubb som blir hennes nya återstår att se men rykten placerar henne i H65 Höör.
Kungälvs HK:s lagkapten Wilma Pettersson lämnar klubben efter den här säsongen. Vilken klubb som blir hennes nya återstår att se men rykten placerar henne i H65 Höör. Bild: Bild: Mathias Bergeld

Lagkaptenen Wilma Pettersson lämnar Kungälvs HK efter säsongen

Kungälvs HK:s lagkapten Wilma Pettersson har bestämt sig. Den 24-åriga niometaren lämnar föreningen efter säsongen 2022/23. Ny klubb kan bli den nuvarande seriekonkurrenten H65 Höör.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungälv|

Det är föreningen själv som på sina sociala kanaler berättar om nyheten om den spelare vars kontrakt går ut efter den här säsongen.

”Det känns vemodigt när spelare väljer att gå vidare till nya klubbar men samtidigt ett fint kvitto på att vi utvecklar och utbildar våra spelare på rätt sätt” skriver klubben.

”Wilma kom till oss redan som A-flicka och har varit med på vår resa från div 1 upp till SHE. Vi tackar Wilma för ett toppenjobb både på plan men också utanför. Vi önskar henne all lycka med sin nya klubb. Flyttlasset i sommar kommer gå söderut...”

Kan bli H65 Höör

Vilken klubb det är fråga om är inte offentligt ännu, men enligt sajten Handbollskanalen rör det sig om seriekonkurrenten H65 Höör.

”Enligt uppgifter till Handbollskanalen, av flera av varandra oberoende källor, är Pettersson nära att skriva på för H65 Höör” skrev sajten för cirka två veckor sedan.

Wilma Pettersson är fostrad i Stenungsunds HK men kom som ungdomsspelare till Kungälvs HK. Hon har gått framåt som spelare och är också en pålitlig poänggörare. Ett kvitto på hennes betydelse är att hon är lagkapten.

Säsongen 2021/22 var Wilma Kungälvs näst bästa målskytt samt näst bästa framspelare med 77 mål och 48 assist.

Intressant för andra

Wilma har levererat även den här säsongen. På 19 spelade matcher står hon just nu noterad för 69 mål och hela 75 assist. Med det är hon tredje bäst i laget efter Mia Lagumdzija och Madeleine Lindgren på mål framåt och överlägset bäst vad gäller assist.

Med dessa siffror är hon självfallet av intresse för andra klubbar där H65 Höör, just nu på andra plats i SHE, är en av få kandidater som kan utmana Sävehof om SM-guldet 2023.

Att hon hade tankar på att lämna KHK efter säsongen 2022/23 stod klart redan tidigt hösten 2022.

”Jag vill vara där jag tror att jag blir bättre på handboll. Om det sedan blir Kungälv, ett annat lag i Sverige eller i Danmark är lite för tidigt att säga något om” sa Wilma.

LÄS MER:Skyttedrottningen i målform när Kungälvs HK vann igen

LÄS MER:Madeleine Lindgren stannar i Kungälvs HK – stjärnskottet senast i raden av förlängningar

LÄS MER:Kungälv klart för SM-slutspel efter ”en ren kämpamatch” borta mot ”hjärnspöket” Skuru

ANNONS