Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helgens hemmapremiärer för IFK Kungälv mot UNIK och Västanfors får skjutas upp. Skarpe nord har ingen is och Ale arena ingen passande tid. Bild: Niklas Ohlson
Helgens hemmapremiärer för IFK Kungälv mot UNIK och Västanfors får skjutas upp. Skarpe nord har ingen is och Ale arena ingen passande tid. Bild: Niklas Ohlson

Lås och bom på isfritt Skarpe nord – IFK-premiären uppskjuten

Till helgen skulle det ha varit hemmapremiär för IFK Kungälv – om det bara funnits is på Skarpe nord eller tid i Ale arena.

Kylan har lyst med sin frånvaro och Skarpe nords plan är täckt av grus. I veckan ska aggregaten sättas i gång för att lägga säsongens is. Men om det går bra så räcker ändå inte tiden till för att hinna få en spelbar isbana till helgens matcher för IFK Kungälv, då möten med UNIK bandy och Västanfors står på spelprogrammet.

– Skarpe nord blir inte spelklart i helgen. Det hinner de inte. Vi får hoppas att de får till en grund under de här dagarna, säger sportchefen Henrik Carlson i IFK Kungälv.

Ale arena har fungerat som plan B när Skarpe nord alltmer sällan lyckas med att ha en spelbar isbana klar till hemmapremiären. Så var tanken även nu. Men i helgen spelas det ungdomscup i arenan och de reservtider som IFK Kungälv erbjuds är på fredag klockan 19.00 mot UNIK, samt söndag 19.00 mot Västanfors. Inget av motståndarlagen har däremot i accepterat reservtiderna för respektive match.

UNIK hänvisar till att laget inte hinner ta sig till Ale så tidigt. Spelarna har svårt att komma från jobbet med så pass kort varsel. Västanfors anser att deras hemresa blir för sen, särskilt när flera spelare kommer från Rättvik och har ytterligare ett par timmars restid efter ankomsten till Fagersta. Laget anser att det innebär en säkerhetsrisk.

– Båda matcherna är inställda och lagda på is till ett senare datum. Det är synd. Vi hade sett fram emot matcherna och ville behålla vår kontinuitet, säger Henrik Carlson.

IFK Kungälv har inlett säsongen fint med seger borta mot Laik och en poäng mot förra säsongens elitserielag Åby/Tjureda.

Fast det händer även roliga saker kring IFK Kungälv. Supportergänget som spelar på trav, med travoraklet Christoffer Pihl Svensson i spetsen, drog in en vinstrad i helgens V75. Ambitionen är att skänka hälften av vinstsummorna som gruppen drar in till IFK. Den här gången kan IFK Kungälv vänta sig ett tillskott på 53 000 kronor till kassan.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.