Defensive mittfältaren Frida Persson är inte nöjd med 1–1 borta mot GFF.
Defensive mittfältaren Frida Persson är inte nöjd med 1–1 borta mot GFF. Bild: Linus Olsson

Långa bollar inget för Ytterby – ”Fick jobba med näsorna åt fel håll”

Ytterby IS dam fick 1–1 borta mot Göteborgs FF på klassiska Majvallen. Mittfältaren Frida Persson är inte särskilt nöjd med det.

ANNONS
|

Matchen inleddes med sex minuters målkalas. Först tog Göteborgs FF ledningen efter tre minuters spel. Hannah Henriksson och Ytterby svarade med en kvittering efter sex minuter. Målet kom efter ett inlägg där Hannah Henriksson var framme och petade in bollen på volley. Sedan hände inget mer i målväg på resterande 84 minuter och tillägg.

– Det var en svår match, vi kom inte riktigt in i det. GFF slog långt mot vår backlinje och vi fick jobba med näsorna åt fel håll. I början jobbade vi en och en, sedan blev det bättre och vi hade mycket ytor i slutet av första halvlek. Där kändes som att vi var på väg in i matchen, säger Frida Persson, en av de bärande motorerna på Ytterbys mittfält.

ANNONS

Efter paus var den känslan borta igen. Ytterby hade svårt att få i gång sitt spel mot ett GFF, med stora starka spelare och som körde med en spelidé med långbollar YIS inte är så vana vid att stöta på.

– De låg högt upp med mycket folk, fast vi var nära att straffa dem för det. Men vi var inte riktigt med, fick bollarna för långt ifrån oss och passningarna satt inte på fötterna.

Ytterby gjorde ett försök till forcering mot slutet för att skapa lägen, men fick nöja sig med en poäng.

– Det var en sämre insats lagmässigt från vår sida, tycker Frida Persson.

Fotboll

Division 2 nordvästra Götaland dam

Göteborgs FF – Ytterby IS 1–1 (1–1)

Mål: Hannah Henriksson.

Bra: Annie Andersson svarade för bra brytningar i backlinjen, offensivt var Ida Stolt Hermansson bra med.

ANNONS