Det krävs vaccinationsintyg för covid-19-sprutan för att komma in och se hockeyderbyt mellan Kungälvs IK och Stenungsund i Oasen.
Det krävs vaccinationsintyg för covid-19-sprutan för att komma in och se hockeyderbyt mellan Kungälvs IK och Stenungsund i Oasen. Bild: Robin Aron

Kvällens hockeyderby först ut med krav på vaccinationsintyg

Det vankas hockeyderby när Kungälv tar emot Stenungsund stingers på onsdagskvällen. Det väntas över 100 personer till Oasen. Då krävs vaccinationsintyg för covid-19.

ANNONS
|

Tabellfyran Kungälv hockey och sexan Stenungsund jagar alltvåanbiljetter och en plats bland de tre bästa. Nu möts lagen för tredje gången och KIK har fördel. Det kan locka lite mer folk än vanligt till Oasen – såvida de har vaccinerat sig mot covid-19. 1 december är det premiär för kravet på vaccinationsintyg – populärt kallat ”covidpass” – vid arrangemang inomhus som drar mer än 100 personer, enligt regeringsbeslutet från november för att begränsa smittspridningen av covid-19. Ansvaret ligger på arrangören för att se till att allt fungerar.

Förra derbyt mellan KIK och Stenungsund i Oasen lockade 387 personer.
Förra derbyt mellan KIK och Stenungsund i Oasen lockade 387 personer. Bild: Linus Olsson

– Det kanske gör att någon inte bryr sig om att komma. Men vi får ställa en extra person vid insläppet, säger Heléne Motéus vid Kungälvs IK:s kansli.

ANNONS

Kravet på vaccinationsintyg gäller inte personer under 18 år eller de som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig.

LÄS MER:Krav på vaccinbevis – detta gäller från och med i dag

Heléne Motéus tror att med den publikmängden som det handlar om när Kungälv hockey spelar hemma är klart hanterbar. Det blir tuffare på matchen hon ska gå på till helgen.

– Jag ska gå på Frölunda. Då kommer det 12 000 personer …

ANNONS