Alma Jöhnsson satte åtta bollar borta mot Lugi. Kungälv vann med 31–30.
Alma Jöhnsson satte åtta bollar borta mot Lugi. Kungälv vann med 31–30. Bild: Linus Olsson

Kvällen då Alma satte nästan allt – andra raka segern för Kungälvs HK

Alma Jöhnsson brukar inte ösa in mål. Borta mot Lugi i SHE ville Kungälvs HK:s mittsexa annat och satte nästan allt när KHK tog andra raka segern.

ANNONS
|

Kungälvs HK vann premiären mot Heid hemma på ett övertygande sätt. Borta mot Lugi i Lund väntade en än tuffare uppgift. Det var tjejerna från studentstaden som började bäst och låg målet före första 20 minuterna. Efter det tog Kungälvs HK över ledningen för att inte släppa den mer, även om det blev en jämn match rent siffermässigt.

LÄS MER:Wilma Pettersson brann i seriecomebacken för KHK

– Vi var det bättre laget över 60 minuter, även om vi inte spelade så bra som vi ville. Bortsett från sifforna (seger 31–30) håller vi borta dem. När de börja nosa lyckas vi hålla ifrån dem på deras sida. Vi hade kunnat avgöra matchen, men missade lite. Fast vi vågade fortsätta gå på mål och göra bra saker i anfallsspelet. Vi fegar inte ur, utan vågar vinna, säger tränaren Hamed Khazrai i Kungälvs HK.

ANNONS

Alma Jöhnsson var med och levererade tidigt i matchen. Hon brukar få till en handfull mål en vanlig match. Nu lossnade det ordentligt med åtta fullträffar på nio försök.

Moral och laginsats

– Det var min revansch. Jag har haft en dipp. Det var skönt att få gjort mål. Vi spelade med en jävla moral och spelade som ett lag hela matchen. Det finns mycket att förbättra i försvaret, men anfallet sitter, tycker Alma Jöhnsson.

Att det blev många instick på Alma Jöhnsson med mål som följd var ingen slump.

– Vi hade sett på klipp inför matchen och märkt att det fanns mycket ytor bakom deras försvar. Det utnyttjade vi till max. Mia (Lagumdzija), Wilma (Pettersson) och de andra på nio meter såg mig och spelade in.

Hur betyder det att inleda med två raka segrar?

– Jättemycket. Det är den start ville ha. Det är uppehåll nu och gott att gå in i det med fyra poäng.

Uppehåll redan! Ni vill väl helst spela snart, helst imorgon?

– Jo, egentligen vill vi inte ha uppehåll nu …

Kungälv möter Kristianstad borta i nästa omgång 15 oktober.

Handboll

SHE dam

Lugi HF – Kungälvs HK 30–31 (13–16)

Mål: Alma Jöhnsson 8, Mia Lagumdzija 6, Wilma Pettersson 6, Kristina Zubonja 2, Maja Fredén 2, Line Stenberg 2, Madeleine Lindgren 2, Alma Sjöstrand Hallman, Marie Wall, Linnéa Rundberg.

Publik: 210.

Bra: Alma Jöhnsson och Mia Lagumdzija fick till ett bra samarbete. Ett bra lagarbete av både de på plan och de som inte kom in alla, men som gjorde sitt och pushade från sidan.

ANNONS