”Kungen av Marstrand” - Björn Hansen, tvåa från vänster, med sitt lag.
”Kungen av Marstrand” - Björn Hansen, tvåa från vänster, med sitt lag. Bild: Privat

”Kungen av Marstrand” till final

Han kallas för ”Kungen av Marstrand” och efter fredagens seglingar i Marstrand Match Cup har han tillsammans med sitt team chansen att fortsätta vara just kung.

ANNONS
|

I förra månaden blev det klart att Björn Hansen skulle samla ihop sitt gamla gäng för att göra en tillfällig comeback. Detta efter fem års frånvaro från touren.

Marstrand och seglingsarenan är ett ställe som han och laget trivs väldigt bra på där Björns team vunnit den klassiska tävlingen fyra år i rad (2012-15), en bedrift som ingen annan har gjort.

I fredagens seglingar som avgjordes över sju race kom Björns lag på tredje plats efter Nicklas Dackhammar och Sam Gilmour men före Phil Robertson.

Den senare seglade på absolut sista länsen i sista seglingen upp på fjärdeplats och slog därmed ytterst knappt Stenungsundsseglaren Johnie Berntsson.

ANNONS

Berntssons och Hansens lag var involverade i en kollision under förmiddagens race där den förstnämnde fick två straffpoäng. Utan de poängen hade Berntsson gått till lördagens final.

”Vi är ganska nöjda med hur vi seglat idag i förhållande till hur mycket vi seglat tillsammans innan tävlingen på sistone. Sist vi körde tillsammans var sex år sen…Grymt kul o köra finaldagen på Marstrand igen, imorgon har vi allt att vinna!!” kommenterade laget på sin officiella Facebook-sida.

ANNONS