Kungälvsspelare bakom medaljregn i Finland

Under påskhelgen spelades NM i bangolf i Tammerfors i Finland, och bakom det svenska landslagets framgångar stod två namn från Kungälvs bangolfklubb.

ANNONS
|

Eirik Seljelid och Marcus I. Andersson, som båda spelar i Kungälvs bangolfklubb till vardags, var under den gångna helgen i Finland för Nordiska mästerskapen. Och det blev succé för de båda spelarna med individuellt silver respektive brons. Extra speciellt blev mästerskapet för Marcus I. Andersson som gjorde debut för landslaget.

– Det var ju såklart lite nervöst, men det kändes ändå bra, för tävlingen var på en anläggning i Finland som jag varit på innan. Sen känner jag många av de jag spelade med och mot, så det kändes bra, säger han.

Premiär i landslaget och det med bravur. Medalj i lagtävlingen var inte helt oväntat då Sverige brukar vara starka i just den grenen. Men att debutanten skulle ta individuell medalj var ingen självklarhet.

ANNONS

– Helgen har varit jättebra. Det blev ju både lagguld och individuellt brons så jag är jättenöjd. Extra spännande blev den individuella tävlingen, för den gick till sudden death, säger han.

Efter medaljskörden i mästerskapet siktar Marcus I. Andersson och hans Kungälvs Bangolfklubb nu framåt och mot elitserien som premierar hemma i Kungälv på golfoasen i maj.

– Jag är väldigt laddad inför premiären med tanke på att det är på hemmaplan. Egentligen är det inte mitt favoritunderlag, men vi ska se till att träna ordentligt innan tävlingen drar igång.

LÄS MER:Kungälvs bangolfare kvar i högsta serien

LÄS MER:Kungälvs bangolfare med i getingboet – äventyrsbanan blir avgörande

ANNONS