Forwarden Tony Pappila i aktion under ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad i september 2019. Nu är 24-åringen, som är fostrad i Kungälvs IK, klar för spel i Stenunsgunds HF de kommande två säsongerna.
Forwarden Tony Pappila i aktion under ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Karlskoga och Kristianstad i september 2019. Nu är 24-åringen, som är fostrad i Kungälvs IK, klar för spel i Stenunsgunds HF de kommande två säsongerna. Bild: FREDRIK KARLSSON

Kungälvsfostrade Tony Pappila klar för Stenungsund: ”Första pusselbiten inför nästa säsongs lagbygge”

Hockeyklubben Stenungsunds HF siktar på hockeyallsvenskan och har nu värvat en spelare med meriter från just hockeyallsvenskan. Det rör sig om den Kungälvsfostrade forwarden Tony Pappila.

ANNONS

Lagom till den sista omgången i kvalserie B kunde Stingers under påskhelgen presentera den 24-årige forwarden.

Tony Pappila har skrivit på ett tvåårskontakt med SHF och blir enligt klubben ”den första viktiga pusselbiten inför nästa säsongs lagbygge”.

Pappila är född i Göteborg den 21 maj 1997 och är hockeyfostrad i Kungälvs IK.

Via spel under junioråldern i Hanhals, Frölunda, Rögle (där det även blev en match i SHL) och Malmö Redhawks har Pappila under säsongerna 2016-20 spelat i hockeyallsvenskan och hockeyettan – senast för Kristianstad i hockeyallsvenskan 2019/20.

”I Pappila får vi in en väldigt meriterad och rutinerad spelare med erfarenhet från både hockeyallsvenskan (76 matcher) och hockeyettan (56 matcher)” skriver Stingers och fortsätter:

”Tony är högerfattad och har ett riktigt bra skott som han kombinerar med sitt goda spelsinne och explosiva skridskoåkning.”

Under de senaste två säsongerna har Pappila tillhört Vänersborgs HC där han den gångna säsongen 2021/22 på 30 matcher noterats för 35 poäng fördelade på elva mål och 24 assist.

Stingers avslutade kvalspelet i söndags med att borta mot Lions C Strömstad förlora med 5–6. Laget kom i serien näst sist och spelar kommande säsong i Hockeytrean.

ANNONS