Kungälvs tuffaste tuffade på i sympati för New York

Tre löpare kom i mål när King river toughest och Kungälvslöparna sympatisprang ett maraton hemma i Kungälv när kompisarna var på äventyr i New York.

ANNONS

Mikael Hjörnhede och hans löparkamrater ville visa sin sympati för Kungälvsgänget som hade åkt över för att springa New York maraton och samlade ihop till ett maratonlopp på hemmaplan, med fem varv runt Fontinberget och start vid Kotten.

– Vi var 12-13 löpare som startade. Några av dem skulle inte springa hela sträckan med oss, berättar Mikael Hjörnhede.

Några sympatilöpte alltså en stund med de som visade sympati för New York-löparna i novemberrusket.

– Vi var en klunga där med mig och Mirella Carlsson. Fredrik Samuelsson stack i väg fort, men både han och Mirella fick bryta, säger Mikael Hjörnhede.

Personligt rekord för Hjörnhede

Till slut hade i stort sett hela startfältet fallit ifrån.

– Det var tre gubbar som gick i mål. Jag lyckades med att slå personbästa på 3,07. Det var kul för mig.

Fast det gick inte smärtfritt för ens för King rivers toughest. Kroppen protesterade ett tag mot strapatserna, men Mikael Hjörnhede var inte särskilt lyhörd för det.

– När jag stannar och dricker vid 31 kilometer är det riktigt tufft att få upp farten igen, men jag biter ihop och låter hjärnan bestämma att smärta och trötthet går att övervinna och kroppen får bara acceptera detta. Efter några kilometer känner jag att kroppen kommer tillbaka in i matchen och det känns bättre igen. När det är ett varv kvar (åtta kilometer) skiter jag i alla signaler som kroppen skickar och bara kör på, förklarar han.

LÄS MER:60 löpare trotsade regnet i det digitala varvet

LÄS MER:De springer ett digitalt Göteborgsvarv – i Kungälv

ANNONS