Kungälvs OK bjuder in till trail-jogg i Dammbergen

Kungälvs orienteringsklubb släpper karta och kompass för ett ögonblick och bjuder in till trail-jogg i Dammbergen på söndag 23 oktober.

ANNONS

Trailjoggen – eller -gången om man så vill – går på en snitslad bana på 2,0 respektive 3,8 kilometer i Dammbergen. Kungälvs OK valde det området för att det är en fin skogsmiljö som på samma gång ligger ganska centralt mellan Ullstorp, Olseröd och Ulvegärde. Start och mål är vid Dammbergens grillplats, 400 meter in i skogen från Olserödsgatan i söder eller Ullstorps förskola i norr, och aktiviteten pågår mellan klockan 11.00 och 13.00.

– Det är ett trevligt skogsområde med stigar. Syftet är att få folk att komma ut i naturen över stock och sten och se det finaste av hösten. Vi i Kungälvs OK har börjat med traillöpning eftersom både ungdomar och äldre uppskattar det, säger Anders Thulin, en av initiativtagarna i Kungälvs OK till trail-joggen i Dammbergen.

ANNONS

Trail är helt enkelt löpning på skogsstigar. Kungälvs OK ägnar i princip sig åt den formen på varje löpträning. Och trail är ett sätt att träna hela kroppen, tycker Anders Thulin.

– Man kämpar utan att kämpa och omedvetet tränar man mage, rygg, ben och armar.

Kungälvs OK testade det här upplägget i september, men det var en fredagskväll och då dök inte så många deltagare upp. Nu tar klubben nya tag på söndag och hoppas på runt 100 deltagare. Och den som inte vill vare sig springa eller gå kan stanna vid starten och ta en fika.

– Detta är ett arrangemang öppet för vem som helst och det är bara att komma dit och anmäla sig och starta. Alla är välkomna.

Slår det väl ut kan Kungälvs OK och traillöpningen återkomma med en mer organiserad tävling till våren.

LÄS MER:Eivor Steen-Olsson är inte framme vid målet – vill vinna fler guld vid 85

LÄS MER:Sabina Aumo hittade bäst i mörkret – tog nytt SM-guld

ANNONS