En bild med inte mindre än två målskyttar i Kungälvs seger borta mot IBK Göteborg med 8–4 i innebandyns division 1 västra Götaland. Från vänster Hannes Andersson (1) och Oscar Olsson (4) och så lagkaptenen Andreas Nordh.
En bild med inte mindre än två målskyttar i Kungälvs seger borta mot IBK Göteborg med 8–4 i innebandyns division 1 västra Götaland. Från vänster Hannes Andersson (1) och Oscar Olsson (4) och så lagkaptenen Andreas Nordh. Bild: Linus Olsson

Kungälvs goda segertrend fortsätter – fjärde i rad utan förlust

Den goda segertrenden fortsätter för Kungälvs IBK i innebandyns division 1 västra Götaland. Lördagens bortatriumf mot IBK Göteborg var den fjärde i rad utan förlust.
– Den matchen var vår från start till slut, säger Pauli Kobalej, huvudtränare för Kungälv efter 8–4-segern.

ANNONS

Seriejumbon IBK Göteborg gjorde, hemma i Lundenhallen inför 69 åskådare, kampens första mål efter 5.30 genom Joel Andersson, men därefter var det Kungälv som dominerade.

Ledning med 3–1 efter första perioden blev 6–1 efter den andra perioden blev 7–1 en bit på den tredje då Oscar Olsson hade gjort fyra mål i rad – från 4–1 till 7–1. Assist på samtliga: Hannes Andersson.

– Den matchen var vår från start till slut, säger Pauli Kobalej, huvudtränare för Kungälv.

– Vi släppte tre mål i den tredje perioden – jag tycker nog att vi släpper för många där plus att vi kan göra några extra mål framåt också, säger han.

– Men det är ändå en vinst; vi har ju haft en tung start. Jag är nöjd med att det blir tre poäng och att alla femmorna spelar bra. Det är skoj när alla får bidra – och alla bidrar dessutom.

Hyllar nya femman

Kobalej framhåller femman med Hannes Andersson och Oscar Olsson ”som går riktigt bra just nu”.

– Den femman spelar väldigt bra ihop där Erik (Andreasson) som center bidrar med sitt. De har börjat hitta varandra och då speciellt Oscar och Hannes, säger Kobalej.

Oscar är nyförvärv från Herrestad och ska vara en poängspelare. Förra säsongen gjorde han 72 poäng i division 2.

– Det var ju därför jag tog hit honom, säger Kobalej skrattandes.

Till och med jag fattar att det är mycket poäng.

– Ja, det är riktigt mycket! Men jag begär inte att han ska komma hit och göra 72 poäng i division 1. Där går det ju lite fortare. Men ligger han på 30-35 poäng är jag nöjd.

”Fick inte igång maskinen”

IBK har uppenbarligen fått upp ångan i seriespelet efter en trög start. Segern mot Göteborg i Göteborg var den fjärde i rad utan förlust.

– Vi fick en tung start men vi vet inte riktigt vad det berodde på. Vi fick inte igång maskinen på det sätt som man ville, säger Kobalej.

– Nu har vi fyra matcher utan förlust vilket jag tycker är starkt. Och vi har sagt att vi ska ta en kvalplats.

Till saken hör att IBK har mött lag såväl i toppen som botten. Man spelade 5–5 för fyra matcher sedan mot IBK Alingsås medan Göteborg som sagt är jumbo.

– De första matcherna grinade oss i ansiktet. Vi kan bara göra grejerna bättre egentligen, säger Kobalej.

– Jag tycker att vi spelar bättre mot bättre lag. Det är svårt att föra matcherna, om man säger. Men det här är en bra början och en bra grund.

På tisdag kväll tar man hemma emot seriesexan Mölndals IBF i Mimershallen – de ligger på platsen ovanför IBK – därefter är det landslagsuppehåll i tre veckor.

LÄS MER:IBK Kungälvs tunga start – ”Vi släppte dem hela tiden”

LÄS MER:Slarv sänkte IBK Kungälv i svängig premiär i division 1

LÄS MER:IBK Kungälv snor Stenungsunds önskespelare

Innebandy

Division 1 västra Götaland herr

IBK Göteborg–IBK Kungälv

4–8 (1–3, 0–3, 3–2)

Målskyttar IBKK: Oscar Olsson 4, Tobias Sanne, Simon Appelkvist, Kasper van den Hark och Hannes Andersson.

ANNONS