Huvudtränaren Pontus Ward Wiklund och hans Kungälvs HK kommer i kvalet om en plats i Handbollsligan att ställas mot anrika Redbergslids IK i bäst av fem matcher.
Huvudtränaren Pontus Ward Wiklund och hans Kungälvs HK kommer i kvalet om en plats i Handbollsligan att ställas mot anrika Redbergslids IK i bäst av fem matcher. Bild: Niklas Ohlson

Kungälv får möta Redbergslid i kvalet: ”Nu blir det att nörda ner sig lite mer”

Kungälvs herrar ställs mot anrika Redbergslids IK i kvalet om en plats i Handbollsligan kommande säsong. Första kampen spelas i Kungälv nu på onsdag.

ANNONS
|

Inför den sista omgången av allsvenskan i handboll för herrar handlade det om Kungälv skulle bli trea eller fyra i tabellen. Kampen stod mot Skånela från Märsta norr om Stockholm.

KHK ställdes borta mot redan klara seriesegrarna OV Helsingborg och lyckades vinna med 30–27 medan Skånela vann sin bortafajt mot Varberg med 30–28.

Resultaten innebar att Kungälv behöll sin tredjeplats och ställs mot Redbergslid där första matchen spelas i Mimershallen nu på onsdag den 30 mars.

”Väldigt disciplinerade”

Kungälvs huvudtränare ansåg att hans lag mot OV ”gjorde en bättre andra halvlek”.

– Första kvarten är vi inte riktigt med på det vi skulle göra. Vi får avslut på ställen som vi sagt att vi inte ska få och gör några missar i försvaret som de får utdelning på, säger han.

ANNONS

– I andra halvlek står vi väldigt bra bakåt med flera målvaktsräddningar. I anfallsspelet får vi bra lägen nästan varje gång. Vi är väldigt disciplinerade och vi håller oss till det som vi har sagt.

Gör OV en bra match, tycker du?

– De är serievinnare och ska ha en stor fest efteråt med sina sponsorer. De ville gå stenhårt för vinsten. Vi möter det bästa laget i serien och slår det bästa laget i serien.

Viss koll på Skånela

Kampen om att bli trea eller fyra stod som sagt mot Skånela som spelade borta i Varberg.

Hur mycket koll hade du på resultatet i den matchen?

– Så länge vi ledde hade vi ingen koll! Om vi skulle ligga under skulle jag nog ha kollat lite mer. Nu rann det iväg i andra halvlek. Det skulle mycket till om de skulle ta in sju bollar när vi ledde med sju, säger Ward Wklund.

– Om vi skulle ligga under ville jag få veta resultatet i så fall.

Ställs mot RIK

Nu väntar alltså Redbergslids IK i bäst av fem matcher om en plats i Handbollsligan 2022/23. Skånela ställs mot Önnered – det lag som Ward Wiklund tar över kommande säsong.

Hade något av lagen passat KHK bättre eller sämre?

– Jag tycker lagen är ganska likvärdiga. De är bra på olika saker. I slutänden tror jag inte att det spelar så stor roll. Det viktiga är att vi gör en bättre säsong för varje år. Nu tog vi mer poäng än förra året och kom på en bättre placering, säger han som har börjat läsa in sig på motståndet.

– Man följer ju alltid Handbollsligan. Vi har tittat på matcher och så, men vi kommer att läsa in oss mer nu. Nu blir det att nörda ner sig lite mer.

I skrivande stund – fredag kväll – är det enda som är klart att KHK inleder hemma på onsdag kväll. Vilka dagar som bortamatcherna ska spelas är inte klart.

Handboll

Allsvenskan herr

OV Helsingborg-Kungälvs HK

27–30 (17–14)

ANNONS