Kungälvspokalen hann inte ställa om – kördes utan publik

I helgen anordnade Ytterby Kungälv Konståkare sin traditionsenliga tävling Kungälvspokalen i Oasen. Runt 20 lag deltog från hela landet, och enligt Charlie Berner, ordförande i YKK blev tävlingen lyckad.
– Alla var väldigt glada att vi kunde genomföra tävlingen, säger han.

ANNONS
|

Kungälvspokalen har varit YKK:s stora egna tävling i många år. Men likt mycket annat var man förra året tvungna att ställa in på grund av pandemin. I år var den tillbaka, under lite annorlunda omständigheter men med samma uppskattning som vanligt.

– Det var en väldigt lyckad tävling. Alla var väldigt glada att vi kunde genomföra tävlingen. Det är kul för tävlingen är jätteuppskattad, och det är alltid roligt att få beröm av gästande lag och domare, säger Charlie Berner ordförande i YKK.

Tävlingen började planeras då restriktionerna var på plats, och man hade fattat ett beslut om att hålla tävlingen så coronaanpassad man kunde. När regeringen i förra veckan meddelade att man hävde restriktionerna, var det försent att planera om. Därför fanns det inte någon publik på plats i Oasen i helgen.

ANNONS

– Vi hade inga åskådare på plats utan streamade tävlingen på nätet. Sen var läktaren ändå ganska full med andra tävlande lag som såg på, säger Charlie Berner.

Bra prestationer ifrån hemmaklubben

Frida Birath är tränare i klubben och hon tyckte att alla YKK:s lag gjorde bra ifrån sig.

– Det gick väldigt bra generellt för klubben. Vi hade fem lag som tävlade, och det är väldigt roligt att man kan ställa upp med så många lag, säger hon.

Frida berättar att man hade satsat på det lilla extra i år. När tävlingar varit inställda under pandemin har det funnits tid att finslipa saker och ting. Man har också satsat på att få med så många lag som möjligt så att alla ska få tävla.

– Team Infinity hade sin första tävling på två år så det var roligt. Pandemin har satt stopp för dem men nu kan de vara med och tävla igen, säger Frida Birath

Charlie Berner är också väldigt nöjd med lagens prestationer under helgen.

– Jag tyckte våra lag hade fantastiska åk med fina poäng, säger han.

Fler tävlingar på gång

Nu väntar snart SM för Team Harmony och RM för debutant laget Team Fantazy. De tävlingarna hålls i Mölndal i slutet på februari. Frida Birath, tränare i YKK tror och hoppas på pallplatser men menar att det inte är det viktigaste.

– Vi hoppas ju såklart på en pallplats för båda lagen, men vårt mål är att gå ut på isen och känna att man gjort sitt bästa, säger hon.

Utöver SM kommer YKK själva arrangera en vårshow med ett mer underhållande syfte.

– Det är mer en show, lite roligare nummer och mer underhållande. Ett litet avslut på säsongen. Vi hoppas kunna bjuda in publik, och då ska vi sälja biljetter och förhoppningsvis kommer många och tittar, säger Frida Birath

Vinnare i Kungälvspokalen 2022

Juniorer: Team Spirit, Kungsbacka

Juniorer Fri: Team Moonlights, Nacka

Ungdom: Team Together, Kungsbacka

Debutanter: Team Crystal, Nacka

Mixad: Team Infinity, Ytterby-Kungälv

ANNONS