Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kungälvskanotisternas framgångar fortsätter

Kungälvs Kanotklubb fortsätter sin framgångsrika sommar. Under helgens SUC-tävlingar i Lidköping tog klubbens kanotister flera framskjutna positioner.
– Det är en fantastiskt stämning i gruppen nu och gänget pushar varandra på varje träning, säger tränaren Johan Nilsson.

På Svenska ungdoms och juniorcupen (SUC) i helgen skördade Kungälvs Kanotklubb en hel del framgångar. Kanotklubben hade femton medlemmar med på tävlingarna som gick lördag och söndag i Lidköping på Lidan.

Under lördagens 200-meterslopp blev det tre segrar för Kungälv genom Ture Holm (P11), Storm Siverbrant (P13) och Rut Stening (F14). Dessutom blev det ytterligare tre pallplaceringar. Dels genom Ester Falkenström som kom tvåa i F12. Dels i P12 där Felix Lindmark kom tvåa, och på placeringen bakom honom slutade Arvid Holm.

”Ett himla gott gäng”

Sex pallplaceringar under lördagen alltså, och under söndagen fortsatte det. Då var det långlopp och K2 som stod på programmet. I K2 blev det två segrar, av David Nilsson och Ture Holm i Max28 samt Esther Falkenström och Arvid Holm i Mix12.

I långloppen blev det ytterligare två segrar, av Storm Sivebrant och Rut Stening. Dessutom blev det en hel del andraplatser för Kungälvskanotisterna, bland annat tog David Nilsson sin första juniormedalj på en nationell tävling. Felix Lindmark(P12), Ester Falkenström (F12),William Falkenström(P14), Emilia Nilsson (F15) kom alla tvåa i sina respektive klasser. Därtill var Ture Holm trea i P11.

– Det är ett himla gott gäng som tycker det är kul att köra ihop och vara med under helgen. Sen är det ju så att man sporrar varandra när det går bra. Då hänger fler med av egen vilja och det blir en kultur. Det här en sport där man måste ha eget driv och eget initiativ. Det är bra att lära sig, säger Johan Nilsson på Kungälvs kanotklubb.

Varje målgång ger poäng

Tävlingarna i Lidköping är en del av SUC:s klubbtävling där varje målgång, oavsett placering, ger poäng. Kungälv ligger på andraplats där, bakom Katrineholm, men efter helgens tävlingar har avståndet uppåt minskat.

– Det är kul att vara där också. Den är väldigt prestationsbefriad och varje målgång räknas. Det är en jättebra föreningsmålsättning för oss. Lyckas man där har man en bredd och har lyckats få en grupp där många vill vara med, säger Johan Nilsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.