Josef Holmén bär guldmedaljen med stolthet efter totalt har dominerat på 800 meter frisim där han blev den enda 14-åring under tio minuter.
Josef Holmén bär guldmedaljen med stolthet efter totalt har dominerat på 800 meter frisim där han blev den enda 14-åring under tio minuter. Bild: Privat

Kungälvs simmare snabba i Ungdomens Grand prix

Snabba tider och 19 medaljer. Det blev facit när Kungälvs simmare var i Stenungsund för Ungdoms Grand prix för 13-15-åringar.

ANNONS
|

Kungälvs simsällskap fyllde på prisskåpet med åtta guld, fyra silver och sju bronsmedaljer. Samtidigt passade några av simmarna på att kvala in till DM.

Svante Tjernström tog sig dit på både 100 meter och 200 meter rygg, med tider som var och nosade på klubbrekorden.

Ludvig Kobel, 15 år, tog sig vidare på 200 meter fjäril. I samma race var två år yngre Axel Wigstrand nära att göra samma bedrift, men hamnade 13 hundradelar över kvalgränsen. Ida Osterman närmar sig kvalgränsen på 100 meter fritt med ett personligt rekord. Det saknas en dryg sekund innan DM-biljetten kan bokas.

Josef Holmén är Kungälvs SS specialist på de längre sträckorna – 200, 400 och 800 meter. Han var tvåa på 200 meter, men när det gällde 400 och 800 meter var Josef Holmén överlägsen och slog personligt rekord på samtliga distanserna. Tyvärr räckte det inte till att knäcka kvalgränserna till DM ännu. Men han var tävlingarnas ende14-åring under tio minuter på 800 meter.

ANNONS

Den yngre B-gruppens simmare var också med och deras mål var att testa sina färdigheter på de längre distanserna, med flera medaljer och nya personliga rekord som resultat.

Kungälvs SS chefstränare Martin Isaksson.
Kungälvs SS chefstränare Martin Isaksson. Bild: Niklas Ohlson

– Aurian Schäring, Jakob ingvarsson, Karl Minh Karlsson, Minnda Stude och Robin Lindström gjorde alla fantastiska insatser när de för första gången tog sig an de tuffa grenarna 400 och 800 meter frisim, 200 meter fjäril och bröst, samt 400 meter medley, tycker KSS chefstränare Martin Isaksson och fortsätter:

– Jag är supernöjd med helgens prestationer och ser mycket positivt på klubbens framtid. Idag ser vi ett A-lag med flera nyblivna mästerskapskvalade simmare som börjar ta plats på de stora tävlingarna: distriktsmästerskapen (DM) och svenska ungdoms mästerskapen (SUM-SIM). Samtidigt träder många unga sim-talanger fram i grupperna undertill och utmanar. Framtiden ser ljus ut för framgångsrik simning i Kungälv.

ANNONS