Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Succétruppen vid Rådasjön. Kungälvs RK:s Ines Hård af Segerstad, Engla Corneliusson, Agnes Corneliusson, Klara Nyman, Valter Fransson, Axel Jensen, och Gabriel Toll.
Succétruppen vid Rådasjön. Kungälvs RK:s Ines Hård af Segerstad, Engla Corneliusson, Agnes Corneliusson, Klara Nyman, Valter Fransson, Axel Jensen, och Gabriel Toll.

Kungälvs RK:s yngre kan också ro snabbt

Kungälvs yngre juniorroddare har haft två hektiska veckor. Belöningen kom i medaljform.

I helgen som gick var Kungälvs RK:s roddare mellan 11-15 år i farten för Lilla Rådasjöregattan i Mölndal. Två veckor innan avgjordes SM på Ryrsjön och där blev det succé för de äldre roddarna. Det gjorde kanske att de yngre hamnade lite i skuggan, men även de kom hem med glänsande medaljer.

LÄS MER: Kungälvs roddare skrev klubbhistoria på SM

KRK har visat att klubben är framåt inte bara bland äldre juniorer och seniorer, utan även att ”småsyskonen” kan ro snabbt. I helgens drabbningar på Rådasjön var Kungälvs roddare bäst i fyra klasser, som spets bland flera pallplaceringar.

– En dubbelscullerfyra med Axel Jensen, Engla Corneliusson, Valter Fransson och Gabriel Toll i junior D 11-13 år, där Agnes Corneliusson var cox och styrde, tog guld på Lilla Rådasjöragattan. Och i Mix Ungdom D-klassen vid SM på Ryrsjön vann de guld med Engla Corneliusson, Axel Jensen, Valter Fransson och Agnes Corneliusson, med Gabriel Toll som cox. Axel, Valter, Gabriel och Agnes började ro i somras och SM var deras första tävling (!), säger tränaren Maja Wennroth i Kungälvs roddklubb.

Engla och Agnes Corneliusson, samt Valter Fransson och Axel Jensen, var även bäst när de var två i båten och vann sina klasser på Rådasjön. Sedan blev det dubbelseger i singel där Klara Nyman var först över mållinjen före Ines Hård av Segerstad.

– Man blir fantastiskt stolt över deras prestation och det är härligt att se deras utveckling, säger Maja Wennroth.

Utöver guldet i fyran på SM blev det fyra silver och två brons för Kungälvs RK.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.