Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Wester med sin typiska närkampsblick. Nu får Aranäs dra nytta av den. Bild: Niklas Ohlson
Daniel Wester med sin typiska närkampsblick. Nu får Aranäs dra nytta av den. Bild: Niklas Ohlson

Kungälvs kapten tillbaka i Sverige – skrev på för Aranäs

Förre Kungälv HK-kaptenen är tillbaka i Sverige och elithandbollen. Men nu blir det spel med HK Aranäs för Daniel Wester.

Daniel Wester var spelmotorn i Kungälvs HK, en tvåvägsspelare på nio meter som var en nyckel till att KHK etablerade sig i toppen av allsvenskan förra säsongen. I vintras meddelade Wester att han skulle flytta med sambon Linnéa Pettersson till Tysland, Sävehof-spelaren som hade värvats av HSG Blomberg-Lippe. Däremot blev det ingen tysk klubb för Daniel Wester.

Nu är den förre RIK- och Kungälvs-spelaren hemma i Sverige och tänker ta upp handbollen igen. Den här gången blir det i Kungsbackalaget Aranäs, som KHK har stött på en del de senaste säsongerna, men som nu håller till i högsta serien.

– Det har att göra med att jag vill testa mig själv i handbollsligan igen, Jag trivdes bra i Kungälv och har pratat med alla i där innan jag skrev på för Aranäs. Det kunde ha blivit Kungälv, men jag ville till handbollsligan. Kanske kommer vi att ses igen, förklarar Daniel Wester, som kom till Kungälvs HK 2019 och gjorde två säsonger i laget.

Hur har du hållit i gång i Tyskland utan handboll?

– Jag har kört mycket gym och en hel del crossfit. Sambons lagkamrats kille är crossfit-tränare. Handbollskonditionen däremot är det lite annorlunda med. Det kommer ta några veckor.

Aranäs tränare Jerry Hallbäck är nöjd med att få in den förre KHK-kaptenen i sitt lag.

– Daniel Wester blir en spännande injektion för oss, han är en spelare med hög fart, vassa genombrott och bra klipp i skottet. Han kommer tillföra mycket med sin rutin för många av de yngre spelarna, både på planen och i omklädningsrummet, säger han till klubbens hemsida.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.