Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hjalmar Macfie i kamp med Kristianstads Anton Hallbäck och Anton Halén under kvartsfinal fyra i Handbollsligans slutspel mellan Alingsås och Kristianstad. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Hjalmar Macfie i kamp med Kristianstads Anton Hallbäck och Anton Halén under kvartsfinal fyra i Handbollsligans slutspel mellan Alingsås och Kristianstad. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Kungälvs HK lånar in ny niometare från Alingsås

Kungälvs HK har plockat in en ny niometersspelare inför nästa säsong. Handbollsliga-spelaren Hjalmar Macfie kommer att spela i KHK på lån och stärker därmed nye tränaren Thomas Bredenfeldts trupp.

Under torsdagen presenterades Hjalmar Macfie, en ny niometersspelare, för Kungälvs HKs herrar på deras Facebook. 20-åringen kommer närmast från Alingsås HK där han förra säsongen spelade 39 matcher i handbollsligan och gjorde 19 mål.

Tidigare målvakten, numera KHKs herransvarige, David Larsson berättar att Hjalmar är i klubben på ett lån som sträcker sig till sista januari, men betonar att det kan bli längre om allt klaffar.

– Vi har länge haft en väldigt god dialog med Alingsås där vi tidigare gjort värvningar som Isak Hane och Alexander Regen. Nu såg vi att Macfie stod strax utanför truppen i Alingsås och vi tror att han kan göra bra ifrån sig i vår trupp, säger han.

”Gjorde jättebra”

Även den nya tränaren för säsongen Thomas Bredenfeldt tror att Macfie kommer passa bra in i Kungälvs trupp. Han hoppas kunna använda honom som en skytt framåt då det är något truppen saknar. Hjalmar gjorde smygpremiär i Kungälvströjan redan i måndags då KHK gästade Aranäs i en träningsmatch.

– Jag tyckte han levde upp till förväntningarna och lite till faktiskt. Vi blev positivt överraskade. Det var ju bara tredje gången med gänget och han gjorde det jättebra, säger tränare Thomas Bredenfeldt.

Första klubbytet

Hjalmar själv är spänd på tiden i sin nya klubb. Han berättar att han inte bytt klubb tidigare då han spelat i Alingsås hela livet, och hoppas att han kommer kunna utvecklas vidare som spelare i Kungälv.

– Jag kände att jag behövde få lite speltid och jag hoppas att jag kommer få chansen att förtjäna det här i Kungälv. Konkurrensen i Alingsås är stenhård och jag hoppas att kunna utvecklas som spelare här.

– Jag hoppas kunna bidra med dels ett bra försvarsspel så att vi kan bli täta där bak, och sen förhoppningsvis utveckla mitt skott så jag bidra med ett par mål framåt också, säger han

LÄS OCKSÅ: ”Sidden” byter bänk igen – tillbaka hos Kungälvs HK herr

LÄS OCKSÅ: Han tar över Kungälvs HK efter Pontus Ward Wiklund

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.