Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Kungälvs HK klart för kval till handbollsligan

Kungälvs HK hade det tufft mot ett kämpande Anderstorp. Men till slut gick det vägen. en väg som kan elda ända till högsta serien.
– Väldigt skönt, tycker sjumålsskytten Hannes Rybo.

Första halvlek blev ett jagande för Kungälv. Anderstorp kämpar för sitt kontrakt i herrallsvenskan och har förre storskytten i KHK i laget, Simon Källström. Det var smålänningarna som kopplade greppet om matchinledningen. Det tog 25 minuter för Kungälv att komma i kapp och paus var det 12–12.

– De fick en bra start, vi kom inte riktigt in i det. Deras målvakt (Kenan Omerovic) var riktigt bra i början. Vi fick långsamt jobba oss tillbaka. Så blir det i matcher är mycket står på spel. Det är svårt att slappna av. Till slut fick vi ordning på det vi ville, säger Hannes Rybo som kom till Kungälv från just Anderstorp inför säsongen.

Det var bra tryck i Hannes Rybos offensiv, han spelade i princip bara i anfallen, och gjorde det så bra att han belönades med en punktmarkering där han kunde småspråka med sina gamla lagkamrater.

– Så är det ibland, Bollarna går in.

I andra halvlek var det Kungälv som var steget för, men inte mycket. Det var nerv i matchen i varje duell. Men i de sista minuterna kunde KHK knyta ihop säcken och vinna med tre mål 29–26.

– Vi tror på det vi gör hela vägen, även om vi inte får den start vi ville. Vi får jobba och hålla oss till det vi har sagt. Till slut börjar bollarna trilla in och vi stoppar dem bakåt. I andra halvlek känns det som att vi kontrollerar matchen, även om det inte är jättestor marginal.

Nu har Hannes Rybo tagit sitt nya lag Kungälv till kval mot handbollsligan och skickat ner sin gamla klubb Anderstorp till något som kan sluta i division 1.

– Lite tråkigt, jag känner flera i laget. De får kriga i sista matchen, men det blir tufft (mot HIF Karlskrona).

– Kvalspel är alltid tufft. Vi möter lag från en serie ovanför med ett annat bolltempo. Vi får tro på det vi gör och göra så gott vi kan,. Sedan får vi se hur långt det räcker

Kungälv avslutar serien borta mot OV Helsingborg på fredag 25 mars.

Handboll

Allsvenskan herr

Kungälvs HK – Anderstorps SK 29–26 (12–12)

Mål: Hannes Rybo 7, Emil Bramming 6, Alexander Regen 4, Adam Jöhnsson 4, Sebastian Wiik 3, Isak Hane 2, Emil Lennartsson, David Larsson, Henrik Rhåsson.

Publik: 200.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.