Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs nye tränare tränare Thomas Bredenfeldt ledde laget i säsongens första tävlingsmatch vilket var borta mot Rimbo i bortahall. Efter en dramatisk avslutning blev det förlust med uddamålet 36–37 där sista målet för Rimbo föll med fem sekunder kvar att spela. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Kungälvs nye tränare tränare Thomas Bredenfeldt ledde laget i säsongens första tävlingsmatch vilket var borta mot Rimbo i bortahall. Efter en dramatisk avslutning blev det förlust med uddamålet 36–37 där sista målet för Rimbo föll med fem sekunder kvar att spela. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kungälvs HK förlorade premiär – med fem sekunder kvar att spela

Att komma i fatt handbollslaget Rimbo i bortahall är ingen garanti varken för poäng eller seger. Det fick Kungälvs HK uppleva när de förlorade med uddamålet med blott fem sekunder (!) kvar att spela.
– Det är fler lag som har förlorat i slutsekunderna mot Rimbo här uppe, säger Thomas Bredenfeldt, tränare i Kungälv.

På samma sätt som i fotbollen inleds handbollssäsongen numera med spel i Svenska cupen. Kungälvs herrar startade gruppspelet med lång bortaresa till Roslagen norr om Stockholm och bortafajt mot Rimbo.

De gröntröjade låg under med hela åtta bollar i första halvlek men kröp sakta men säkert i fatt i den andra.

När det återstod mindre än två minuter ledde Rimbo med 36–32. Med 14 sekunder kvar att spela satte Emil Lennartsson sitt tionde mål för eftermiddagen för KHK till 36–36 – detta efter att Rimbo tagit en timeout med 24 sekunder kvar att spela.

Varit med förr

Men med blott fem sekunder (!) kvar gjorde Rimbos Jeff Tollbring sitt enda mål i matchen till 37–36 vilket också visade sig bli segermålet.

För Kungälvs nye tränare Thomas Bredenfeldt var det här scenariot tyvärr inget nytt.

– Sådant händer här uppe i den här idrottshallen. De är oerhört skickliga på att vinna med ett mål i slutsekunderna i sin hemmahall. Så är det bara, suckar Bredenfeldt.

Har du varit med om det tidigare?

– Det har jag varit med om förut. Det tror jag att Kungälv också har varit med om. Det är fler lag som har förlorat i slutsekunderna mot Rimbo.

Vad är det som händer?

– Hur man än vrider och vänder på det är det en svår bortamatch. Det är en lång resa. Nu var det första gången som vi åkte på bortamatch på länge, säger Bredenfeldt..

– Det finns egentligen inget bättre än att vara i väg och spela handboll. Det är bara det att det är ovant att spela tävlingsmatch så här tidigt, säger han.

– Samtidigt är Rimbo jävligt duktiga på den här typen av spel som de bedriver.

Måste lära sig mer

KHK ville följa sin matchplan samtidigt som alla ska lära sig om varandra.

– Spelarna måste lära sig hur jag låter och beter mig på bänken och jag måste lära mig dem för att bland annat se när de är trötta. Från att ha gjort sämre 20 minuter i första halvlek, så vänder vi och spelar som vi ska göra, säger han.

– Att det sedan inte räcker hela vägen är för att vi är dåliga i första halvlek.

Gruppspelet fortsätter för Kungälv med match på onsdag kväll hemma mot mot IK Sävehof innan KHK avslutar borta mot Skånela den 24 augusti.

LÄS OCKSÅ: ”Sidden” byter bänk igen – tillbaka hos Kungälvs HK herr

LÄS OCKSÅ: Säsongen över för Kungälvs HK – Palicka spräckte drömmen om handbollsligan

LÄS OCKSÅ: Kungälv rubbade inte RIK – publikfest i Mimershallen

Handboll

Svenska cupen herrar

Rimbo HK-Kungälvs HK

37–36 (23–15)

Målskyttar KHK: Emil Lennartsson 10, Hannes Rybo 10, Henrik Rhåsson 5, Tobias Johansson 3, Alexander Regen 3, Isak Älgekrans 3, Hjalmar Macfie och Wilmer Trägårdh.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.