Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs IK har gjort mål i derbyt borta mot Stenungsund. KIK vann till slut med 6–2. Bild: Pontus Soderman
Kungälvs IK har gjort mål i derbyt borta mot Stenungsund. KIK vann till slut med 6–2. Bild: Pontus Soderman

Kungälv vann – och det två gånger

Inte mindre än två derbyn spelades på onsdagskvällen i Stenungsund Arena där Kungälv stod för motståndet. I ishallen vann Kungälvs IK mot Stenungsund med 6–2 och samma öde det vill säga seger rönte innebandylaget IBK Kungälv mot Stenungsunds IBK.

Efter varje match brukar den så kallade ”hjälmen” delas ut till en spelare i laget som gjort sig extra förtjänt av den.

Efter derbysegern för KIK mot Stenungsund i Hockeytvåan södra A gick den till tvåmålsskytten Rasmus Hultfelt.

– Två mål...ah, en dump som gick in, säger Rasmus och ler stort.

Du menar 6–2-baljan? Vad försökte du göra där?

– Det blev tajt i mitten och jag försökte bara lägga ner pucken på mål. Då gick den in. Ibland har man flyt. De räknas också och det är extra gôtt när de går in!

Helt andra bullar

Restaurangen i Stenungsund Arena – Boost – bjöd de 273 i publiken på var sin bulle, men när matchen väl kom igång fick hemmalagets supportrar se helt andra bullar från ett Kungälv som bjöd upp till match.

I en smågrinig första period, där en dubbelutvisning – Rasalahti i Stingers och Erik Tönder i KIK – fick uppsöka botbänken redan efter 46 sekunder (!), gjorde gästerna första baljan efter 7.48 genom Albin Berntsson..

27 sekunder senare utökade Kungälv till 2–0 genom Oskar Thor, ett resultat som utökades till 3–0 efter 12.41 genom Rasmus Hultfelt.

Enda sättet för Stingers att kunna göra mål, verkade det som, var genom misstag. Ett sådant kom när finske importen Miska Varjosaari snappade upp en puck vid egna blå och kontrade in 1–3. Då återstod det drygt sex och en halv minut kvar att spela av en period där KIK vann skotten med förkrossande 22–7!

Kungälv kunde utöka

I den andra perioden tvingades Stingers att prestera bättre, men laget hade svårt att hitta fram till lägen i spel fem mot fem. Och när SHF var en man mer kunde KIK ganska enkelt freda sitt mål.

Under sådana sekvenser är det inte ovanligt att det lag som leder kan utöka. Eric Östermans mål till 4–1 efter 10.39 kändes därför mer än logiskt.

Det krävdes en någorlunda snabb replik för att det skulle kunna bli kamp i matchen igen. Cirka fyra minuter senare satte Pontus Andrén pucken till 2–4 efter att ha snappat upp en retur.

Två mål i ishockey är som bekant inte så mycket men för att komma ifatt krävs det mål. Och mål kom också fast för KIK som efter 3.11 utökade till 5–2. Spiken i kistan kom efter 9.29 – efter att Kungälv klarat av boxplay – när Rasmus Hultfelt retfullt enkelt lättade in 6–2.

Skönt springa iväg

För Rasmus och laget var det skönt att vinna ett derby – trots allt.

– Det var ju en väldigt tajt match hemma där det avgjordes sent (seger 2–1) och det var skönt att vi lyckades springa iväg lite nu, säger han.

Ni vann skotten med 22–7 i första perioden – utklassning?

– Jag skulle inte säga att de är väldigt dåliga, men vi kommer ut väldigt starkt i första perioden. Sedan är det tvärtom i andra när de kommer ut som det bättre laget, säger han.

– Vi har haft problem med andraperioderna under hela säsongen. Jag vet inte vad det är som gör det. I de flesta matcherna kommer vi ut bra i första och sedan tappar vi i andra. Många gånger tycker jag att vi hittar tillbaka i tredje och så blev det idag, säger Rasmus som i likhet med de övriga ska upp och jobba på torsdagen.

– Man ska upp 06.00 – det blir inget med att gå ut på stan och fira, ler Rasmus som arbetar för GB Glace.

Seger även för IBK Kungälv

I hallen intill – i före detta Sundahallen – gick det bra även för IBK Kungälv som vann sitt derby mot Stenungsund i division 1 västra i innebandy.

Ledningen för gästerna med 2–0 efter den första perioden hade utökats till 5–2 efter två spelade 20-minutare. Till slut blev det seger med 9–3.

– Stenungsund är inget lag som är tippade i toppen. Vi visste att vi skulle äga bollen hela matchen. De ställde sig på egen planhalva och väntade på att vi skulle anfalla. Vi drog uppå tempot några gånger och lyckades rätt bra med det, men orkade inte hålla det uppe hela matchen, tycker IBK Kungälvs lagkapten Victor Olsson.

Han fortsätter:

– Fast vi gjorde det bra ändå. Det är svårt att mot ett så kompakt lag. De skapade inte mycket offensivt. I första perioden hade vi väl 11–0 i skott.

Eftersom Hagfors förlorade sin hemmafajt mot Nilsby med 7–11 betydde det att Kungälv gick upp i serieledning. SIBK å sin sida väntar fortfarande på lagets första poäng…

Ishockey

Hockeytvåan södra A

Stenungsunds HF – Kungälvs IK 2–6 (1–3, 1–1, 0–2)

Mål KIK: Rasmus Hultfelt 2, Oskar Thor, Albin Berntsson, Eric Österman och Gustav Martinsson.

Innebandy

Division 2 västra herr

Stenungsunds IBK – IBK Kungävl 3–9 (0–2, 2–3, 1–4)

Mål IBK Kungälv: Tobias Nordfors 2, Oscar Liberg 2, Calle Björkdahl Carlsvärd 2, Jesper Holm, Hannes Andersson, Andreas Nordh.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.