Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs huvudcoach Adam Van Ettinger fick se sitt lag förlora söndagens bortafajt mot Töreboda med 2–3 efter förlängning av straffar men laget hade mängder med chanser för att kunna vinna. ”Att träffa ribban fyra-fem gånger hjälpte oss inte heller” säger van Ettinger. Bild: Linus Olsson
Kungälvs huvudcoach Adam Van Ettinger fick se sitt lag förlora söndagens bortafajt mot Töreboda med 2–3 efter förlängning av straffar men laget hade mängder med chanser för att kunna vinna. ”Att träffa ribban fyra-fem gånger hjälpte oss inte heller” säger van Ettinger. Bild: Linus Olsson

Kungälv vann en men förlorade två poäng efter straffar

En poäng vid full tid men ingen mer efter att Kungälvs IK förlorat bortafajten mot Töreboda med 2–3 efter förlängning och straffar, där andra perioden var den bästa för KIK.
– Men vi måste lära oss att spela så i 60 minuter av ishockey, säger Adam van Ettinger, huvudtränare för KIK.

Söndagseftermiddagens och senare söndagskvällens match i Töreshov inför 80 åskådare var en ytterst jämn match.

Töreboda kom upp i ett skott mer än KIK (50–49) men en bra målvakt i vardera laget såg till att hålla målfabrikationen nere till fyra baljor efter full tid.

– Vår målvakt Hannes Ratkovic-Berndtsson var riktigt bra för oss idag; han är den som har varit konsekvent bäst av alla i vårt lag den här säsongen, säger van Ettinger.

Hemmalaget tog ledningen efter 3.10 men i den andra kunde KIK efter mål av Eric Österman och Douglas Edhage vända till ledning 2–1 inför den tredje perioden.

Fyra-fem ribbskott

– Det var en mycket bra match där båda kom ut på isen för att ta kampen, säger Adam van Ettinger om matchen.

– Personligen tyckte jag att vi hade klart bättre målchanser men vi kunde inte sätta puckarna. Att träffa ribban fyra-fem gånger hjälpte oss inte heller, säger van Ettinger.

– De som gjorde att vi förlorade var de små misstag som vi gjorde vid framför allt blålinjen som de kunde dra fördel av, säger han.

I den tredje perioden kunde Töreboda kvittera till 2–2 efter 7.06 vilket var det sista spelmålet i kampen eftersom förlängningen inte heller ledde till något mål.

Adam van Ettinher menar att hemmalaget hade ”bättre lycka på straffarna”. Av åtta straffar missade lagen kollektivt fem stycken och de som sattes i mål var till slut till Törebodas fördel.

Andra klart bästa

Av de tre perioderna var den andra, som KIK vann med 2–0, den klart bästa för bortalaget.

– Det var i den perioden som vi verkligen dominerade! Vi gjorde ett helt klart bättre jobb än det andra laget, men vi måste lära oss att spela så i 60 minuter av ishockey, säger van Ettinger.

Hur gör man det?

– Det handlar om förberedelserna inför match, att vi är fokuserade – inte bara när pucken släpps första gången utan från det att vi anländer till arenan – och hur vi värmer upp samt att absolut inte underskatta motståndarna, säger van Ettinger.

– Men det här är bara min allmänna uppfattning, säger han som menar att det inte var något som fattades i just matchen mot Töreboda.

LÄS OCKSÅ: Stark andraperiod avgjorde för Kungälv Hockey

LÄS OCKSÅ: Vänersborg vände bort Kungälv hockey

LÄS OCKSÅ: Eric Österman tvåmålsskytt i i KIK:s revansch mot Guts

Ishockey

Hockeytvåan södra A

Töreboda HF-Kungälvs IK 3–2 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0)

Målskyttar KIK: Eric Österman och Douglas Edhage.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.