Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs Linnea Rundberg deppar efter handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och Kungälv som spelades i Partille Arena. Slutresultatet skrevs till 20–31. Bild: CARL SANDIN
Kungälvs Linnea Rundberg deppar efter handbollsmatchen i SHE mellan Sävehof och Kungälv som spelades i Partille Arena. Slutresultatet skrevs till 20–31. Bild: CARL SANDIN

Kungälv kunde inte störa Sävehof: ”Vi tar dumma beslut”

En på förhand och på pappret svår bortamatch för Kungälvs HK mot IK Sävehof. Så blev det också när verkligheten summerades. KHK förlorade söndagens kamp i SHE i handboll med 20–31.

Att i bortahall möta det Sävehof som under de senaste 15 åren tagit dussinet SM-guld är en grannlaga uppgift och det gäller att ha marginalerna med sig från början.

Det hade inte Kungälv som i årets upplaga av SHE inlett med tre segrar och två förluster.

Kristina Zubonja, Linnéa Rundberg, Wilma Pettersson och Alma Jöhnsson hann alla bomma sina avslut – Wilma var närmast mål genom att träffa stolpen – medan Sävehof gick upp i ledning till 2–0.

”Tar dumma beslut”

Kungälvs huvudtränare Hamed Khazrai menar att ”vi har problem när vi tar dumma beslut i anfallsspelet”.

– Hälften av Sävehofs mål kommer i någon form av andratryck eller tredjetryck. I det uppställda försvaret tycker jag ändå att vi står OK i försvarsspelet, säger han.

Fram tills tio spelade minuter var det ganska jämnt i kampen, men Sävehof gjorde ett ryck från 4–2 till ledning 7–2 innan KHK kunde reducera.

Kungälvs minsta marginal uppåt till IKS under andra halvan av första halvlek var tre bollar, men när pausvilan kom hade Sävehof vunnit de sista fem minuterna med 3–1.

Målvakter måste rädda

En avgörande skillnad mellan lagen stod också att finna mellan stolparna.

Sävehofs målvakt Wilma Kroon Andersson hade en bra eftermiddag i Partille Arena. En bit in i den andra halvleken hade hon motat nästan hälften av avsluten medan kollegorna i Kungälvs mål hade det tyngre. Varken Yasminee Gluic eller Agnes Åseskog lyckades mota fler än i snitt vart fjärde avslut från Sävehof.

Hamed Khazrai igen:

– Vi lyckas inte rädda några bollar och det är något som vi måste ta med oss. Lika mycket som det är ett ansvar när anfallsspelarna missar sina avslut lika mycket måste våra målvakter rädda. Det är fakta, liksom!

– Fem räddningar till, så står det 31–25 istället för 31–20. Och gör vi några mål till är det också åt det hållet. Det är det vi får trycka på: dumma beslut i anfallsspelet och fler räddningar i i målet.

Ny krafter på onsdag

Samtidigt är Sävehof tuffa att möta, ett lag som Khazrai beskriver som ”Sveriges just nu bästa handbollslag”.

– Sävehof har spelat 13 matcher inklusive Champions League och vi sex. Det är klart att de har ett annat matchtempo, säger Khazrai.

– På pappret kanske vi inte ska vinna en sådan här match, men på individuella saker måste vi bli bättre om vi ska bli bättre själva som lag. Det är något som vi måste ta med oss och inte bara låta det vara, att ta stryk med elva och så bara skiter man i det.

Nästa fajt för KHK är nu på onsdag då man tar sig an Skara, också det på bortaplan. Då möts lagen som ligger precis mitt i tabellen.

– Till den matchen får vi mobilisera nya krafter och släppa Sävehof. Skara borta är också en tuff match.

Handboll

SHE

IK Sävehof-Kungälvs HK

31–20 (14–9)

Målskyttar KHK: Mia Lagumdzija 5, Maja Fredén 4, Wilma Pettersson 3, Amanda Sjöstrand Hallman 3, Linnéa Rundberg 2, Alma Jöhnsson, Kristina Zubonja och Line Stenberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.