Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs IK:s tränare Hannes Eriksson stänger båsdörren. Det ska till mycket bra spelare för att han ska öppna den igen. Bild: Niklas Ohlson
Kungälvs IK:s tränare Hannes Eriksson stänger båsdörren. Det ska till mycket bra spelare för att han ska öppna den igen. Bild: Niklas Ohlson

Kungälv hockey har spikat truppen

Med tre kontraktsförlängningar har Kungälv hockey stängt båsdörren för den här gången. Fast den kan öppnas igen om någon kvalitetsspelare knackar på.

Anfallarna Rasmus Hultfelt och Albin Berntsson, samt backen Carl Gustavsson, har varit tre av Kungälv hockeys tongivande spelare de senaste säsongerna. Nu är det klart att de fortsätter i KIK.

– Rasmus Hultfelt är född -00. Han är en spelare som kom till oss i hockeygymnasiet och har haft en väldigt fin utveckling. Han stack tillbaka till Göteborg och spelade för två klubbar, Mölndals J20 elit och Partille i division 3. Men trean var för låg nivå och han vände tillbaka till Kungälv, säger tränaren Hannes Eriksson i Kungälv hockey.

Han fortsätter:

– Det är en spelare som verkligen har levererat. Rasmus är en annorlunda spelartyp, väldigt kanadensisk av sig. Han tar alltid pucken på mål, det spelar ingen roll om det gör ont eller inte. Pucken ska bara in. Det har gjort att han är en av våra främsta målskyttar, menar KIK-coachen, som gärna använder tävlingsmänniskan Hultfelt i powerplay.

Ung veteran

Albin Berntsson år 23 år. Det är ingen lastgammal ålder direkt, men i unga KIK blir han en av de äldre. Han är uppväxt på Smögen med Munkedal som moderklubb, gick hockeygymnasiet i Borås och har varit en sväng i Troja-Ljungby. Inför säsongen 2018/19 hamnade han i Kungälv och blev kvar.

– En spelare som växt för varje säsong. Albin är en tvåvägsforward som lägger lika mycket fokus defensivt som offensivt. Han är otroligt noggrann med sin träning, ett fysiskt praktexemplar. Jag är glad att han har signat ett år till. Albin är lite av det Kungälvs ska stå för när det kommer till träning. Han har tagit steg för varje år.

Bara bra spelare gör sig besvär

Carl Gustavsson kom till KIK:s J18 från Alingsås för fem år sedan. Nu är han ett av namnen som plitas ner först i laguppställningen.

– Carl är en modern tvåvägsback. Hans styrkor ligger i speluppfattningen och spelet med puck. Det är en kille som har tagit enorma kliv och vuxit fram som en väldigt betydelsefull spelare för oss.

Är truppen spikad nu?

– Det skulle vi kunna säga. Vi har 14 forwards, sju backar och två målvakter. Vi har plats för 15 forwards och åtta backar, men det ska vara jäkligt bra spelare om vi ska ta in någon mer, anser Hannes Eriksson.