Målrik match mot Trollhättan med 7 mål framåt för Kungälv
Målrik match mot Trollhättan med 7 mål framåt för Kungälv Bild: Pontus Soderman

Kungälv hockey bjöd på målkalas – redo för serieettan

Trollhättans HC stod för motståndet under onsdagskvällens bortamatch för KIK. Hemmalaget hade bara tagit en poäng inför matchen och Kungälv såg till att inte ge bort fler. En viktig vinst för Kungälvs del inför stormatchen på söndag då serieledarna Grästorp gästar Oasen.

ANNONS

Kungälv öppnade matchen starkt och hade gjort hela tre mål efter knappt sju minuter in i första perioden. Trollhättan reducerar sedan till 1-3 men Kungälv släpper inte ledningen mer än så utan utökar istället till 1-4.

Kungälvs tränare Hannes Eriksson tycker dock att det finns saker att jobba på.

– Vi går ut i första period och spelar på den nivå vi vet att vi kan besitta, men därefter tycker jag att vi tappar fokus och tappar i tänket att stänga igen hemåt, säger Hannes Eriksson.

Kungälv såg sedan till att sätta dit ytterligare tre puckar och slutresultatet blev 4–7.

ANNONS

Serieledarna väntar hemma på Oasen

Eriksson säger vidare att det väntas ett par intensiva dagar fram tills på söndag där laget ska ”Försöka optimera allt som vi kan för att gå ut och slå Grästorp”. Grästorp som inför matchen har 25 poäng i toppen och där Kungälv ligger på en fjärdeplats med 20 poäng.

– Jag tycker att vi var bra med i vår bortamatch senast och då hade vi bra fart framåt sen ska vi också se till att sätta dit lägena. Jag tror att det finns bra chanser att närma oss toppen genom att vinna på söndag, säger Hannes Eriksson.

Matchen spelas klockan 16:00 på söndag i Oasen.

Trollhättans HC – Kungälvs IK 4–7 (2–4, 0–2, 2–1)

Mål: Sebastian Högberg, Mikael Ekendahl 2, William Jacobsson, Isac Tonsjö, Douglas Edhage, Eric Österman.

Publik: 127

ANNONS