Alexander Regen gjorde fem mål för Kungälvs HK när laget förlorade lördagens hemmamatch mot Skånela med fem bollar. KHK:s huvudtränare Pontus Ward Wiklund var minst sat missnöjd med sitt lags brist på insats. Bild: Linus Olsson

Kungälv föll ihop totalt: ”Vi är pissdåliga i andra halvlek”

En bra första halvlek och ledning med två bollar men Kungälvs HK tappade allt i andra halvlek hemma mot Skånela och förlorade till slut med 28–33. Huvudtränaren Pontus Ward Wiklund skräder inte med orden.
– Vi är pissdåliga i andra halvlek!

|

Slutresultatet när lördag eftermiddag blev kväll i Mimershallen innebar att KHK i den sjätte seriematchen åkte på säsongens första förlust i allsvenskan för herrar.

Det skedde mot ett lag som inför matchen hade samma poängutfall som KHK det vill säga åtta pinnar efter tre segrar och två kryss.

De gröntröjade inledde matchen strålande och ledde efter cirka 20 minuters spel med hela 12–6.

– Vi är bra i 20 minuter men vi är inte närheten under de sista 40 minuterna, säger Ward Wiklud.

”Vi är inte PSG”

Efter 20.09 tog Skånela en timeout och den fick avsedd effekt. Laget från Sigtuna vann de sista tio minuterna med 6–2 och hade därmed resultatmässig kontakt med Kungälv.

Hemmalaget kunde dock i den andra halvleken hålla Skånela stången och ledde ett tag i den andra med 19–16.

En tvåminutare efter 8.36 på Senastian Wiik gjorde att Skånela kunde både komma ifatt och gå om till ledning med till slut 23–20. Under sju minuters spel gjorde KHK bara ett enda mål.

– Det är ingen som tar ansvar, det är ingen som håller sig till det som vi har beslutat om utan man ska avgöra matchen på egen hand. Man tror att man är något jävla topplag, liksom! Vi är inte PSG – vi är Kungälv, säger Ward Wiklund.

Den ledning som Skånela tagit skulle man inte släppa. Därför kunde de vända norrut till Sigtuna med två poäng och vetskapen om att de ännu inte förlorat i årets allsvenska för herrar.

Förändrar inget i spelet

Att beskriva Pontus Ward Wiklund som besviken efteråt var ett alldeles för klent ord för att beskriva hans upprördhet över sitt lags insats.

– Under de första 20 minuterna gör vi precis det vi ska göra och under de sista 40 gör vi precis det vi inte ska göra, säger han.

– Skånela förändrar ingenting i sitt spel – det är bara vi förlorar. Vi har ingen som vill göra det som ett lag utan man vill göra det själv. Det är lätt att spela en mot sex än sex mot sex.