Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Olsson, Tobias Nordfors och Hannes Andersson har skäl att jubla. Derbyseger och serieledare i ett och samma slag. Bild: Pontus Söderman
Victor Olsson, Tobias Nordfors och Hannes Andersson har skäl att jubla. Derbyseger och serieledare i ett och samma slag. Bild: Pontus Söderman

Kungälv derbybäst även i innebandy

I hallen intill hockeyderbyt gick det bra även för IBK Kungälv som vann sitt derby mot Stenungsund i division 1 västra i innebandy.

Stenungsunds IBK har haft det tufft inför säsongen. Laget hade knappt spelare för två femmor och valde mellan att starta om i lägsta serien – eller köra vidare i division 1 under parollen må det bära eller brista. Valet föll på det senare och hittills har det inte gett några poäng. IBK Kungälv var det bättre laget matchen igenom och vann komfortabelt med 9–3.

– Stenungsund är inget lag som är tippade i toppen. Vi visste att vi skulle äga bollen hela matchen. De ställde sig på egen planhalva och väntade på att vi skulle anfalla. Vi drog uppå tempot några gånger och lyckades rätt bra med det, men orkade inte hålla det uppe hela matchen, tycker IBK Kungälvs lagkapten Victor Olsson.

Han fortsätter:

– Fast vi gjorde det bra ändå. Det är svårt att mot ett så kompakt lag. De skapade inte mycket offensivt. I första perioden hade vi väl 11–0 i skott.

Eftersom Hagfors förlorade sin hemmafajt mot Nilsby med 7–11 betydde det att Kungälv gick upp i serieledning. SIBK å sin sida väntar fortfarande på lagets första poäng…

IBK Kungälv möter i nästa omgång Alingsås hemma på söndag.

Innebandy

Division 1 västra herr

Stenungsunds IBK – IBK Kungälv 3–9 (0–2, 2–3, 1–4)

Mål IBK Kungälv: Tobias Nordfors 2, Oscar Liberg 2, Calle Björkdahl Carlsvärd 2, Jesper Holm, Hannes Andersson, Andreas Nordh.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.