Succétruppen vid Rådasjön. Kungälvs RK:s Ines Hård af Segerstad, Engla Corneliusson, Agnes Corneliusson, Klara Nyman, Valter Fransson, Axel Jensen, och Gabriel Toll.
Succétruppen vid Rådasjön. Kungälvs RK:s Ines Hård af Segerstad, Engla Corneliusson, Agnes Corneliusson, Klara Nyman, Valter Fransson, Axel Jensen, och Gabriel Toll.

Kungälvs RK:s yngre kan också ro snabbt

Kungälvs yngre juniorroddare har haft två hektiska veckor. Belöningen kom i medaljform.

ANNONS
|

I helgen som gick var Kungälvs RK:s roddare mellan 11-15 år i farten för Lilla Rådasjöregattan i Mölndal. Två veckor innan avgjordes SM på Ryrsjön och där blev det succé för de äldre roddarna. Det gjorde kanske att de yngre hamnade lite i skuggan, men även de kom hem med glänsande medaljer.

LÄS MER:Kungälvs roddare skrev klubbhistoria på SM

KRK har visat att klubben är framåt inte bara bland äldre juniorer och seniorer, utan även att ”småsyskonen” kan ro snabbt. I helgens drabbningar på Rådasjön var Kungälvs roddare bäst i fyra klasser, som spets bland flera pallplaceringar.

– En dubbelscullerfyra med Axel Jensen, Engla Corneliusson, Valter Fransson och Gabriel Toll i junior D 11-13 år, där Agnes Corneliusson var cox och styrde, tog guld på Lilla Rådasjöragattan. Och i Mix Ungdom D-klassen vid SM på Ryrsjön vann de guld med Engla Corneliusson, Axel Jensen, Valter Fransson och Agnes Corneliusson, med Gabriel Toll som cox. Axel, Valter, Gabriel och Agnes började ro i somras och SM var deras första tävling (!), säger tränaren Maja Wennroth i Kungälvs roddklubb.

ANNONS

Engla och Agnes Corneliusson, samt Valter Fransson och Axel Jensen, var även bäst när de var två i båten och vann sina klasser på Rådasjön. Sedan blev det dubbelseger i singel där Klara Nyman var först över mållinjen före Ines Hård av Segerstad.

– Man blir fantastiskt stolt över deras prestation och det är härligt att se deras utveckling, säger Maja Wennroth.

Utöver guldet i fyran på SM blev det fyra silver och två brons för Kungälvs RK.

ANNONS