Kungälv lyckades inte få Gripen på fall – avslutade elitseriekval med ny förlust

IFK Kungälv avslutade på söndagskvällen kvalet till elitserien i bandy för herrar med att förlora bortamatchen mot Gripen Trollhättan med 3–5. Det betyder att IFK på fyra spelade kvalmatcher mot lag från elitserien inte tog en enda seger.

|

IFK Kungälvs stora chans att nå elitserien 2023/24 låg i att laget i fredags kväll hemma på Skarpe Nord besegrade Frillesås BK.

Som bekant slutade den matchen med en förlust för kamratgänget med 4–10.

Det fanns en teoretisk möjlighet för IFK att nå eliten men den byggde på 1) att man vann den avslutande matchen i Slättbergshallen mot Gripen Trollhättan med stora siffror och 2) att Åby-Tjureda i sin avslutande kamp borta mot Frillesås skulle vinna, också det stort.

IFK tappade ledning

IFK Kungälv fick en kalasstart på matchen inför 513 åskådare, varav många från Kungälv, när Hugo Andersson redan i den tredje minuten kunde göra 1–0.

Cirka sex minuter senare utökade Kungälv till 2–0 när Edvin Isaksson snappade upp en retur från Gripens målvakt Isak Skog.

I den 26:e minuten reducerade Adam Rudell till 1–2 på en mäktig passning av Tobias Augustsson där en och annan i Slättbergshallen funderade på om det var offside eller inte.

Mindre än två minuter senare hade hemmalaget kvitterat till 2–2 – den här gången fick Augustsson göra mål när han lättade bollen över Kungälvs målvakt Victor Lindblom.

Med drygt fem minuter kvar på den första halvleken tog Gripen ledningen med 3–2. Viktor Uhlin i IFK spelade aningen nonchalant och tappade bollen till Rudell som pangade upp bollen i krysset.

”Pang pang” satte sista

Cirka 18 minuter in på den andra halvleken ropades det på straff när IFK Kungälvs Robin Karlsson fick uppleva ett brottningsgrepp från försvarare i Gripen.

Men istället för straff valde domarna utvisning – på Edvin isaksson i IFK.

Kort därefter gjorde Gripen Trollhättan 5–2 genom Johan Skatz efter en hörna och när Rudell gjorde sitt tredje mål för kvällen var matchen i praktiken över.

Dock hann Lukas Persson reducera till 5–3 på straff vilket blev IFK:s sista tävlingsmål säsongen 2022/23.