Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gert Holmer
Bild: Gert Holmer

KS bandys sköna derbyseger ger andrum

– Jätteskönt, faktiskt.
Wilda Ejderfalk njuter efter att KS bandy tog sina första poäng för säsongen.

KS bandy och Mölndal gjorde upp på klassisk bandytid under annandagen i strålande solsken och några minusgrader på Åby isstadion. Det var en måstematch för bägge lagen, men kanske än mer för KS bandy, som stod på noll i poängkolumnen.

Det blev en nervig kämpamatch, där KS bandys Anna Egeberg hittade rätt psykologiskt precis innan pausvila.

– Det kändes bra att gå in i andra halvlek med en ledning, säger Wilda Ejderfalk, som själv skulle hamna i målprotokollet senare i matchen.

Drygt sju minuter in i andra halvlek hittade Anna Egeberg fram till Wilda Ejderfalk som ökade på ledningen för KS bandy. Med drygt tio minuter kvar av ordinarie tid dödade Evelina Sköld i princip spänningen med ett 3–0-mål. Mölndal reducerade visserligen strax efteråt på straff, men närmare än så kom aldrig hemmalaget, som har flera gamla Kareby- och KS bandy-spelare i laget, bland andra Elin Johansson i mål och Ronja Sandros, båda med i guldtruppen 2017, och Elin Adolfsson från mästarlaget 2011.

– Det var en stressig match från båda lagen. Inget av lagen fick till något klart bandyspel. Men det kändes som att vi hade övertaget. Vi kämpade väldigt bra och visade vilja, men spelmässigt fick vi inte i gång något riktigt bra, säger Wilda Ejderfalk kritiskt.

KS bandy tog sig förbi Mölndal i tabellen och lämnade den förhatliga jumboplatsen. Målet för säsongen är att hänga kvar.

– Det ger väldigt mycket bättre förutsättningar. Om vi förlorat hade vi gått ner oss mycket, vi behövde poängen. Och nästa match är också mot Mölndal i Ale, med ännu bättre förutsättningar, säger Wilda Ejderfalk.

Bandy

Elitserien dam

Mölndal bandy – KS bandy 1–3 (0–1)

Mål: Anna Egeberg, Wilda Ejderfalk, Evelina Sköld.

Bra: ”Anna Egeberg gjorde ett mål. Annars var det mer en kämpamatch. Vårt försvar var väldigt bra, Mölndal fick inte många lägen. Vi höll i bollen, men för det mesta fick vi inte till det spel vi kan spela” säger Wilda Ejderfalk

Publik: 150.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.