Anna Egeberg gjorde KS Bandys första mål i lördagens hemmamatch mot Skirö AIK. Kampen förlorade KS Bandy till slut med 2–4.
Anna Egeberg gjorde KS Bandys första mål i lördagens hemmamatch mot Skirö AIK. Kampen förlorade KS Bandy till slut med 2–4. Bild: Gert Holmer

KS Bandy föll inför publik: ”Känner en press att prestera”

Det var inte bara hemmapremiär i Ale Arena för KS bandy i elitserien i bandy för damer – det var också spel inför publik.
– Man bli ju peppad men samtidigt kan man bli väldigt nervös, säger Evelina Sköld om den kamp mot gästande Skirö som man förlorade med 2–4

ANNONS
|

Den officiella siffra som förmedlades ut i lördags eftermiddag var 104 personer.

I laget finns det en hel del spelare som inte spelat inför publik i elitserien förrän i lördags eftermiddag.

– Det var jättekul – det var många fler i publiken än vad jag trodde att det skulle vara. Det var ändå ganska livat på läktarna, säger Evelina Sköld.

Är publik till fördel eller nackdel för ett ungt lag som ni är?

– Både och. Man bli ju peppad men samtidigt kan man bli väldigt nervös. Jag var nervös i början och det tror jag många andra var, säger Evelina som trots sina 17 år har hunnit spela inför publik innan pandemin slog till.

ANNONS

– Man känner en press att prestera och många som är där har förväntningar. Men man glömmer bort det när matchen väl är igång. Då tänker man på annat.

Många publikdebutanter

Huvudtränaren Annika Lundberg säger att det var många elitseriedebutanter förra säsongen plus att det har tillkommit några inför den här säsongen.

– Jag tror det rör sig om fem-sex stycken, säger Lundberg.

Blir man även som ledare mer taggad om det är publik?

– Hör man publiken och det är stöttning, så taggar man ju till!

Bättre andra halvlek

Evelina Sköld säger att ”det var tungt i första halvlek och vi var inte riktigt med”.

– Skirö pressade väldigt mycket, säger Evelina som tillsammans med lagkamraterna gick till pausvila med underläge 1–2.

– Vi var mycket bättre i den andra halvleken. Det var synd att vi inte satte några fler bollar, säger hon.

– Vi kändes lite stressade, fortsätter tränare Lundberg.

– Vi ville otroligt mycket. De sista tio i första halvlek kändes det som att vi började lugna ner oss. I andra halvlek hade vi ett annat lugn.

Nära oavgjort

Evelina reducerade till 2–3 i den 87:e minuten – ett långt utkast från Elena Schultz gick via Anna Egeberg till Evelina – och KS Bandy gick verkligen för att försöka nå oavgjort 3–3.

– Vi trodde att vi skulle kunna komma ikapp. Ett tag var det väldigt nära, men sedan gjorde de ett kontringsmål (ganska exakt tre minuter senare – reds.anm) och då var ju matchen nästan slut, säger Evelina.

Hur nära var ni 3–3?

– Vi var nära – så var det! säger Lundberg.

– Vi lyfte laget och det kan ju lika gärna bli 3–3 som 2–4. Vi hade många lägen men det gick inte att få bollen hela vägen in i mål.

Dubbelmöte kommande helg

Seriespelet 2021/22 har inletts med tre raka förluster. Då gäller det att hitta energin för att tro på det nästa gång.

Hur gör du?

– Vi är ju ganska vana vid att förlora ha ha! Man får bara kämpa på och tänka att det kommer någon gång. Nästa helg tänker vi att vi har chansen att vinna. Då ska vi köra järnet, säger Evelina.

Kommande helg spelar KS bandy mot först Skutskär på lördagen och därefter Sandviken på söndag. Det förstnämnda laget förlorade mot just Skirö med 1–7 vilket är en större förlustmarginal än för KS Bandy.

– Därför känner vi att då kan vi också slå dem, säger en optimistisk Evelina Sköld.

Bra känsla inför Skutskär

Annika Lundberg backar bandet till matcherna mot Skutskär och Sandviken i Svenska cupen.

– Hela laget kände att mot Skutskär hade vi chansen. Tyvärr åkte vi på ett rött kort. Då fick vi spela med en spelare mindre resten av matchen och det påverkade oss. Jag tänker att vi kan prestera bra mot Skutskär och vi vet hur de spelade då. Men man vet aldrig för Skutskär har en del äldre spelare som kanske har lättare för att komma på hemmamatcher än bortamatcher med tanke på familj och så. Men vi har en bra känsla inför Skutskär – det är den som kommer först – och det är den som vi får fokusera på mest, säger KS bandy-coachen.

Bandy

Elitserien dam

KS Bandy – Skirö AIK 2–4 (1–2)

Målskyttar KS Bandy: Anna Egeberg och Evelina Sköld.

Publik: 104.

ANNONS