Daniel Alexandersson satte två mål i storsegern mot Skene.
Daniel Alexandersson satte två mål i storsegern mot Skene. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Krutet torrt i skyttekungens bössa

Ytterby spelade tennis med Skene – och vann med 6–2.
– Det har varit roliga och märkliga matcher mot Skene båda två. Pang-pang-fotboll där det händer massa saker hela tiden, överallt, säger Ytterbys tränare Robert Tartagni.

ANNONS

Ytterby skakade av sig den snöpliga derbyförlusten mot Kongahälla (1–2 trots en man mer).

LÄS MER:IKK-Rebins snygga lyckoträff sänkte Ytterby i derbyt

Mot Skene var nyfunne skyttekungen Daniel Alexandersson tillbaka och tog åtta minuter på sig innan han smällde till igen. Hans andra mål för kvällen ledde till 5–1 innan resultatet stannade vid 6–2. När lagen möttes i somras firade Ytterby 100-åringen Skene med en blomsterkvast – och seger med 6–3.

LÄS MER:Blommor till jubilaren – sedan bjöd Ytterby på bandysiffror

– Jag trodde inte det skulle bli en sådan match igen. Nu gjorde vi tre mål på våra fyra första chanser, säger Robert Tartagni.

Han har lätt att dra på smilbanden efter två frejdiga segrar mot Skene, men också åt sin måltjuv Alexandersson.

Ljusare skadeläge

– Han har en otrolig målfabrikation. Jag är väldigt glad över att han hållit krutet torrt.

Andreas Olsson var tillbaka i YIS-målet efter en otäck handskada på jobbet. Han skar sig med ett verktyg och fick sy elva stygn. Överhuvudtaget ser det ljusare ut i sjukstugan på Yttern.

– Mattias Thornberg går i gång med fotboll nästa vecka. Tim (Stolt Hermansson) och Felix (Stengarn) har fått nya övningar i sin rehab och är långsamt på väg åt rätt håll. Och Alex Jacobson (ordinarie förra säsongen), som har dragits med skador och varit sjuk. Han har gjort en match i år efter att ha tränat full i 1,5 vecka, men fick gå av efter 20 minuter med en ny skada. Det är en allroundspelare som jag är glad att kunna få tillbaka i spel.

Thornberg levererade igen

Lägg till Joakim Thornberg, som också dragits med skador under året, är i full matchform.

– Vi har varit bortskämda med hans mål, men han hade inte gjort mål på 2,5 matcher. Nu stänkte han dit en och det ser bättre ut.

IK Kongahälla spelade också med tennissiffror borta mot topplaget Landvetter. Det slutade dessvärre med en blank setförlust 0–6. IK Kongahälla har ändå en stabil mittenplacering i tabellen, YIS-segern gör att distansen ner till Skene på nedflyttningsplats är kvar på åtta poäng. Ytterby är trea, med en bit upp till toppduon Tölö och Landvetter

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Ytterby IS – Skene IF 6–2 (4–0)

Mål: Daniel Alexandersson 2, Victor Andersson, Joakim Thornberg, Fabian Andersson, Johan Jussila.

Bra: ”Fabian Andersson var i en klass för sig. Han var överallt och gjorde ett mål och två assist” säger Robert Tartagni.

Landvetter IS – IK Kongahälla 6–0 (3–0)

ANNONS