Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emil Bramming blev bäste målskytt när Kungälvs HK vann den allsvenska bortamatchen i söndags mot Anderstorps SK med 32–30. Bild: Linus Olsson
Emil Bramming blev bäste målskytt när Kungälvs HK vann den allsvenska bortamatchen i söndags mot Anderstorps SK med 32–30. Bild: Linus Olsson

Kritisk trots seger: ”Vi slutade spela handboll”

Ledning i paus med åtta mål blev till slut två bollars marginal när Kungälvs HK vann bortamatchen mot Anderstorp med 32–30 där Emil Bramming blev bäste målskytt med åtta baljor. Men huvudtränaren Pontus Ward Wiklund var inte helt nöjd.

Herrlaget ville inte vara sämre än damerna som ju inlett seriespelet i SHE med två segrar – en hemma och en borta. KHK:s herrar vann den allsvenska seriepremiären hemma förra helgen mot OV Helsingborg med uddamålet.

I bortahall i söndags mot småländska Anderstorp, som inledde seriespelet med förlust, vann KHK med två mål men segermarginalen kanske borde ha varit mer.

– Vi slutade spela handboll i andra halvlek, säger en kritisk Pontus Ward Wiklund, huvudtränare i Kungälvs HK.

Finns det någon enkel förklaring?

– Hade det funnits det hade vi nog ändrat på det ha ha! Vi var inte med under de första tio minuterna då det var hyfsat jämnt. Men vi spelade bra sista kvarten i första halvlek och får en ledning med sju bollar, säger han.

– Sedan går vi in till pausvila och beslutar oss för vissa saker men gör inte det i andra halvlek. Då kommer de ikapp till slut (27–27 med tio minuter kvar att spela – reds.anm) men vi reder ut stormen till slut.

Två matcher har gett två segrar för KHK.

– Det är väl en styrka att vinna när man är dålig, men det finns inget att jämföra mellan de här två matcherna för det är två helt olika matchbilder, menar Ward Wiklund som självfallet inte har något emot känslan av att vinna två matcher av två möjliga.

– Två poäng är det viktigaste. Vi har två olika ansikten i de här två matcherna. Vi får ta ta med oss det och jobba vidare.

Handboll

Allsvenskan herrar

Anderstorps SK-Kungälvs HK

30–32 (13–21)

Målskyttar KHK: Emil Bramming 8, Alexander Regen 6, Hannes Rybo 3, Simon Örtelund 3, Isak Hane 3, Adam Jöhnsson 3, Emil Lennartsson 2, Sebastian Wiik 2, Hannes Högström och Henrik Rhåsson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.