Kristoffer Dennerbrant om Kode IF:s år: ”Frustrerande”

Kode IF slutar åtta i division 5 herr.
– Frustrerande, jobbigt och skoj. Alla känslorna på samma gång, tycker Kristoffer Dennerbrant, efter sin första säsong som tränare för laget.

ANNONS
|

Kode vann tio matcher under säsongen, men förlorade lika många. Det är i förlustkolumnen som Kristoffer Dennerbrant hittar flest saker att reflektera över.

– Nio av tio förluster har varit med uddamålet. Och det har varit sena mål. Vi är betydligt bättre än vad tabellplaceringen säger. Det tror jag att alla som har mött oss kan hålla med om. Klart att man är missnöjd, säger han.

Kode-tränaren utvecklar sitt resonemang.

– Alla i truppen och folk i och runt laget känner en viss frustration. Vi vet att vi har slarvat bort resultaten och det känns dumt. Det har varit en otroligt jämn serie bakom Croatia.

ANNONS

Syndafloden kom under match

I botten kunde han nämnt Neutrala, som knep två poäng på hela säsongen, varav ett av dem efter 1–1 mot Kode i förra veckan.

– Matchen hade skjutits upp flera gånger och spelades en torsdagskväll. Det regnade mer än när Noa sjösatte arken. Och blåste nerifrån och upp. Fast det var samma förutsättningar för dem, säger Kristoffer Dennerbrant.

Det finns ljusglimtar och framtidsvisioner i Kode IF.

– Vi har hittat något som är värt att bygga på, en kärna som vill jobba för det – och är beredda att lägga ner det jobbet. Vi har velat hitta en ny generation i Kode som vill spela fotboll och det känner jag att vi är på väg att göra.

Han fortsätter:

– Vi har några väldigt duktiga spelare, men vi har fått slita hårt på dem i år. Vi har en för liten trupp, konstaterar Kode-tränaren, som bland annat fick se skyttekungen Oskar Wallén lämna för spel i Stenungsunds IF i division 2 mitt under säsongen.

Han nämner särskilt Albin Larsson, den ende som spelade samtliga 22 seriematcher för Kode. Kristoffer Dennerbrant ”glömde” honom när han bidrog med namn till Kungälvs-Postens genomgång av de mest talangfulla spelarna i kommunen, tidigare i somras.

– Han var för given i laget, men är ju född 2003. Han är snabb, bolltrygg och gjorde elva mål. Albin vill jag gärna behålla.

Nästa säsong spelar Kode, nedflyttade FC Komarken, Romelanda UF och nykomlingen Kareby IS alla i division 5. Fyra lag från Kungälvs kommun som troligen hamnar i samma serie.

Fruktar huggsexa med fyra lag

– Det blir inte allt för långa bortaresor och spännande med sex derbymatcher. Det blir tufft. Det är lite oroligt om det blir huggsexa om spelare i lagen under frimånaden. Det ser jag inte fram emot. Jag hoppas att alla föreningarna sköter det snyggt.

Finns det fyra division 5-trupper i Kungälvs kommun?

– Nej, det finns det inte i dagsläget, om man frågar mig. Fyra lag kan det finnas, men inte fyra starka trupper där man också roddar ett reservlag. Det har jag svårt att se.

Hur blir det med din framtid som Kode-coach?

– Vi för dialoger, så mycket kan säga. Jag skrev på ett 1+1-årskontrakt inför säsongen. Efter den signaturen har jag startat ett eget företag som tar lite tid. Vi ska hitta en lösning som passar alla. Jag är jätteintresserad och fortsätter köra, om jag har förtroendet från klubben, särskilt då resultaten har varit så missvisande.

Kristoffer Dennerbrant hoppas att få genomföra kommande säsong på Lunnevis naturgräs, men det är oklart hur det blir. När gräsplanen besiktigades bedömdes det att entreprenören inte klarat det jobb som kommunen beställt. Fortsättning lär följa.

LÄS MER:Här är de största talangerna inom Kungälvsfotbollen

LÄS MER:Andra derbyvinsten för RUF - Kode alltjämt med i toppstriden

ANNONS