Konståkningens lokaler vandaliserade – igen

Någon gång mellan söndagen och tisdagen har Ytterby Kungälvs konståkningsklubbs träningslokaler blivit utsatta för skadegörelse. Det är inte första gången som det händer, och klubben ser uppgivet på situationen.

ANNONS

Det var på tisdagsmorgonen som en medlem i Ytterby Kungälvs konståkningsklubb först lade märke till skadegörelsen. Lokalen, som ligger mellan Oasen och Idrottshallen, precis bredvid skateparken, hade då fått en fönsterruta uppbruten och klotter på väggar och fönster. När samma person återvände till lokalen på kvällen upptäcktes det även att det skett en stöld.

– Skadegörelsen ska ha skett någon gång mellan söndagen och onsdagen. Även fönster har brutits upp och någon har skruvat bort skruvar på plexiglas, säger Cecilia Bladmyr vid polisen.

Ingen misstänkt

Hon säger vidare att det i nuläget inte finns någon misstänkt för brottet.

YKK:s ordförande Charlie Berner berättar att det inte är första gången som klubben utsätts, och att det tar hårt på föreningen när dessa saker händer.

ANNONS

– Det är fruktansvärt krävande när dessa saker händer. Vi är en ideell förening och vi vill lägga vårt fokus på att utveckla våra barn och unga. Det är är otroligt tidskrävande att lägga tid detta, säger han.

Han säger att lokalen, som klubben skaffade för ett par år sen, vid flera tillfällen blivit utsatt för skadegörelse och att man redan innan veckans händelse vidtagit åtgärder för att försöka skydda byggnaden.

– Vi började med att sätta för fönsterna som vetter mot parkeringen, för när det var grus där märkte vi vid flera tillfällen att bilar sladdat och skvätt grus. Vi har speglar på insidan av lokalen, som används främst i träningssyfte, och vi ville inte få dem krossade.

Nu vidtar de åtgärder

Nu kommer klubben att behöva vidta fler åtgärder för att försöka skydda lokalen. Bland annat berättar Charlie Berner att klubben varit i kontakt med Kungälvs Energi för att få ytan där lokalen står, upplyst. Men han trycker också på att klubben helst inte vill lägga någon tid på skadegörelser alls.

– Vi får ju ta och se ifall det kan bli aktuellt att sätta för de fönster som vetter ut mot skaterampen också. Helst vill vi ju inte det för det kan vara skönt att öppna upp, särskilt nu på sommaren när det blir varmt. Men vi kanske inte har så mycket val, säger han.

LÄS MER:Se alla bilder från YKK:s vårshow

LÄS MER:SM var guld värt för synkrotrion från Kungälv – nu väntar VM

ANNONS