Kongahälla/Kungälv besegrade Ytterby B med knapp marginal

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Kongahälla/Kungälv, som vann borta mot Ytterby B med 3–2 (1–1) i division 4 Göteborg B dam i fotboll på söndagen.

|
Ytterby IS B förlorade mot IK Kongahälla/Kungälvs FF

Kongahälla/Kungälvs assisterande träanre Hugo Nithander kommenterade matchen:

– Fantastisk skön seger idag. Vi gör en riktigt bra match, där vi är starkare i varje kamp och orkar jobba stenhårt över hela planen. Skönt att ta en seger igen!

Matchen var mållös till Ytterby B tog ledningen i 24:e minuten, genom Sofia Åkerström.

Kongahälla/Kungälv kvitterade till 1–1 alldeles före halvtidspausen, genom Freja Forsman. I den 60:e minuten fick Ytterby B Sophie Eliasson utvisad.

Kongahälla/Kungälv gjorde också 1–2 i 66:e minuten när Julie Fanger hittade rätt.

I 72:a minuten ökade Josefine Hedén ledningen ytterligare.

Bara fyra minuter senare var det Emma Sandén som såg till att Ytterby B reducerade till 2–3. Men mer än så orkade Ytterby B inte med.

Det här var Kongahälla/Kungälvs andra uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Ytterby B på andra plats i tabellen, medan Kongahälla/Kungälv är på sjätte plats.

I sista matchen möter Kongahälla/Kungälv Älvängen hemma på söndag 22 oktober 12.15.