Komarken slog Kareby i derbyt efter Dabin Bakers dubbel

Det blev Komarken som gick segrande ur mötet med Kareby i division 5 Göteborg A herr i fotboll på bortaplan, med 4–2 (2–2).

|
Kareby IS förlorade mot FC Komarken

– Ibland är inte fotbollen rättvis. Ikväll var en sådan kväll, kommenterade Karebys tränare Morten Eriksen.

Komarkens lagkapten Jafet Menghestab:

– Kortfattat så börjar vi matchen enligt planen och gör två snabba mål. Sen tar Kareby över och lyckas kvittera. (Halvlek) gör några byten och kommer ut i andra med högre press och mer resolut aggressivt i kamperna och lyckas till slut vinna med 4-2. Extra bra: Dabin Baker, Fredricks och Hussein.

Gästande Komarken började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Dabin Baker till.

Laget ökade ledningen till 0–2 tidigt i matchen, nu genom Amar Zubcevic, i sjunde minuten.

Bara fem minuter senare var det Emil Henriksson som såg till att Kareby reducerade till 1–2.

Kareby kvitterade till 2–2 i 39:e minuten, genom Carlos. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Dabin Baker igen och gav Komarken ledningen.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Komarken ledningen genom Jafet Menghestab. 2–4-målet blev matchens sista.

Kareby har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 11–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Komarken har två vinster, en oavgjord och två förluster och 11–10 i målskillnad.

Kareby ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Komarken är på nionde plats.

Torsdag 1 juni 19.45 spelar Kareby hemma mot Floda. Komarken möter Romelanda borta på Romevi fredag 2 juni 19.00.