Robin Andersson tror att Komarken studsar tillbaka i derbyt mot Romelanda.
Robin Andersson tror att Komarken studsar tillbaka i derbyt mot Romelanda. Bild: Niklas Ohlson

Komarken derbyrepade med storstryk – RUF kommer stärkta av första poängen

FC Komarken fick storstryk 0–5 mot Jonsered. Romelanda UF fixade säsongens första poäng mot Älvängen. På lördag är det dags för säsongens enda derby i fyran.

ANNONS

Jonsered körde över Komarken kvällsmatchen i veckan. Fem bollar bakåt fick Robin Andersson Malmros och hans lagkamrater se slinka in bakom Filip Mattiasson i FCK-målet.

– VI kom väldigt fel in i matchen. Det var ingen gigantisk skillnad, Jonsered fick otrolig utdelning på sina chanser. Det fick inte vi. Men de sitter ihop bättre som lag och vi misslyckades i presspelet. De var hetare. Vi gick bort oss mentalt och lyckades inte komma åt dem i uppspelen. Vi faller på eget grepp, säger mittbacken Robin Andersson Malmros.

På lördag är det derby mellan Romelanda och Komarken på Romevi, som trots snytingen gått rätt bra mot slutet.

Robin tror på sitt FCK

– Jag tror att vi studsar tillbaka mot Romelanda. Jag har varit med i Komarken i många år. Den truppen vi har i år är den bästa vi har haft, samt att vi har bra tränare (Dastin Sharif och Amro Quzmar) och träningarna hittills har varit riktigt bra. Vi kan se med tillförsikt mot framtiden, tycker Robin Andersson Malmros.

Björn Sjösvärd, rutinerad räv mellan stolparna i Romelanda UF.
Björn Sjösvärd, rutinerad räv mellan stolparna i Romelanda UF. Bild: Linus Olsson

Romelanda UF har fått kämpa under sommaren. Till slut kom första poängen borta mot Älvängen.

– Vi har haft en tuff säsong, ändå har vi hållit uppe en hygglig stämning. Visst, vi behöver vinna för att hålla oss kvar, men om vi har förlorat sex raka känns ett kryss helt ok, säger Björn Sjösvärd, rutinerad målvakt och assisterande tränare i Romelanda som missade senaste matchen, men aviserar att han är uttagningsbar till helgens derby.

Omställningen från spel i femman till en division högre har varit svår för RUF. Björn Sjösvärd, som har varit med ett tag, är inte särskilt förvånad över det.

– Vi gick upp via en tredjeplats och tappade spelare som Johan Kaage (tillbaka till Kongahälla), Patrik Persson (korsband) och Max Harris (Västanå). Det är alltid svårt att ersätta tongivande spelare. Vi har fått in nya som har gjort det jättebra, men det tar ett tag innan det sätter sig. Det har varit matcher där vi kunnat ta poäng här och där, men som helhet har vi inte räckt till. Vi har glimtat till då och då, men inte fått ihop det i 90 minuter, menar Björn Sjösvärd.

Fotboll

Division 4A Göteborg herr

FC Komarken – Jonsereds IF 0–5 (0–3)

Bra: Att Komarken kunde hålla spelet uppe ute på plan. FCK räckte däremot inte till inne i vare sig offensiv eller defensiv box. Gafur Xhaferi var aktiv offensivt i början.

ANNONS