Jimmy Karlsson, tränare i Kode IF.
Jimmy Karlsson, tränare i Kode IF. Bild: Linus Olsson

Kode-tränaren: ”Det omöjliggör seriestart för oss”

Kodes tränare Jimmy Karlsson tror inte på något division 5-spel innan sommaren.

ANNONS

För division 5 och 7 fanns en liten möjlighet att komma igång och spela dubbelserier, men inte för division 4 och 6. Det väckte en del reaktioner i bland annat Kareby IS och övriga Göteborgsfotbollen. En del klubbar ville i möjligaste mån ha dubbelserier med förlängda och komprimerade spelprogram, andra menade att det viktigaste var att det skulle vara lika för alla.

– Beslutet från Göteborgs FF var att division 4 och 6 inte kunde spela spela dubbelserier, för att det fanns två serier med 13 lag. GFF gick ut med att vi kunde spela dubbelserie om det blev seriestart senast den här veckan. Men restriktionerna lättar inte förrän (tidigast) 1 juni och det omöjliggör seriestart för oss. En del borde sitta ner i båten och lugna ner sig, tycker Jimmy Karlsson, med riktning åt där protesterna var som mest högljudda.

ANNONS

Han fortsätter:

– Med 13 lag måste de få in alla matcher. Alla kan inte spela mitt i sommaren eller i november, utan GFF måste se till vad som är rimligt.

Bohuslän har släppt tanken på dubbelserie

Närliggande Bohusläns FF har redan bestämt att inga serier på den här nivån kommer igång innan sommaren. Serierna ska även avgöras med enkelserier. Det gäller också för Ytterby IS dam i division 2 nordvästra Götaland, som ligger under Bohusläns FF. Något besked från GFF har inte kommit än till Kode, men Jimmy Karlsson räknar inte med dubbelmöten i år heller.

– Restriktionerna ligger kvar. Synd att det inte blir dubbelserie, men vi får förhålla oss till det som är, säger han.

Kode var ett av lagen som inte hade fördel av en enkelserie förra säsongen. Flera tunga skador på nyckelspelare gjorde att laget aldrig kom igång på allvar och åkte ur fyran.

– Det tog styggt, men vi ska inte skylla på det, tycker Jimmy Karlsson.

ANNONS