Tränarduon Jimmie Larsson och Jimmy Karlsson har gjort sitt i Kode IF.
Tränarduon Jimmie Larsson och Jimmy Karlsson har gjort sitt i Kode IF. Bild: Linus Olsson

Kode slutar trea i femman – Jimmy och Jimmie slutar som tränare

Kode slutade trea i division 5. Nu tackar tränarduon Jimmy Karlsson och Jimmie Larsson för sig.

ANNONS
|

Jimmy Karlsson och Jimmie Larsson har lett Kode IF herrar under tre säsonger. Eller en hel och två halva säsonger i pandemins tecken. Kode har hamnade i toppen av fyran första året, åkte ner i femman andra året och slutade på en topplacering det tredje året, om än i division 5. Där lär Kode bli kvar även nästa säsong.

Nu slutar duon Karlsson och Larsson och processen är på gång att hitta en ny ledare.

Jimmy Karlsson, avgående Kode-coach.
Jimmy Karlsson, avgående Kode-coach. Bild: Linus Olsson

– Resultatmässigt har jag varit kass. Det började jättebra första halvåret, sedan har det bara gått nedför. Men på individnivå, när vi ser till vilka spelare som har försvunnit under tiden – Markus Anderberg, Rasmus Haraldsson och Jonathan Hartwig – kan jag gå med rak rygg. Vi har gjort det helt ok. För min personliga utveckling har det varit en jäkla erfarenhet. Jag hade bara haft Ytterbys juniorer i ett år innan. Jag har lärt mig otroligt mycket om hur man leder en grupp vuxna, säger Jimmy Karlsson, som tar en paus från fotbollen för att ägna sig åt familjeliv och barn.

ANNONS

– Jag kan inte vara borta fyra dagar i veckan, utan behöver vara mer hemma.

Jobbig vår utan matcher och motivation

Nu checkar han och Jimmie Larsson ut efter en märklig säsong, som för andra året i rad fick avgöras med en enkelserie. Det började sådär med oavgjort mot Inter Linné, ett rätt mediokert lag, och förlust mot Hisingen. Efter det tog Kode poäng mot alla lag, utom suveräna seriesegraren Lunden ÖBK, som gick rent genom serien och bara släppte in två mål.

– Säsongen har varit väldigt lång eftersom vi inte har fått spela matcher under våren. Det har varit svårt med planering, att få ihop allt och motivera killarna när det inte är några matcher på flera månader. Våren var jobbig. När hösten drog i gång med matcher var det svinkul med fotboll, då fanns ett syfte med det. Prestationsmässigt är vi otroligt nöjda med säsongen. Vi hade trots allt tappat våra viktigaste spelare under två år, menar Jimmy Karlsson.

Markus Anderberg (skador och sjukdomar) och Jonathan Hartwig (flyttat till Kongahälla) fanns inte med heller säsongen 2020. Rasmus Haraldsson, som varit kapten och eldsjäl i laget under flera säsonger, gjorde en match i år, innan det civila jobbet tog för mycket tid och han hoppade av allt spel. Om det blir någon fotbollsframtid för Anderberg och Haraldsson återstår att se. Däremot har deras bröder Alexander Anderberg och Hannes Haraldsson funnits med i Kode-laget. Alexander och Hannes hade en nyckelroll i defensiven, som tog sig efter några matcher.

Skyttekungen Franksson

– De har gjort ett fullgott jobb på en annan del av banan. Båda har spelat mittback. Sättet vi försvarade oss på började fungera så jäkla bra. Vi vann bollar högre upp och det gav fler målchanser. När det satte sig använde vi det på ett bra sätt. Det betydde inte att vi släppte in svinlite mål, men det blev en av våra styrkor.

Patrik Franksson, Kode IF – influencer, vloggare och skyttekung.
Patrik Franksson, Kode IF – influencer, vloggare och skyttekung. Bild: Niklas Ohlson

Hemvändaren Patrik Franksson, som spelat proffsfotboll på Filippinerna, hittade glädjen till fotbollen igen. Han gjorde alla fyra målen i säsongsavslutningen, där Kode slog Utbynäs hemma med 4–3 (1–2) efter att laget hamnat i underläge tre gånger om.

– Han kom hem stukad och var inte säker på hur mycket han ville ge. Sedan klippte han hem skytteligan med 14 mål på elva matcher. Häftigt! Han gjorde en otrolig säsong, tycker Jimmy Karlsson, som är säker på att han dyker upp vid sidan av planen i framtiden.

– 100 procent. När mina familjeförhållanden har lugnat sig.

ANNONS