Fia Lindblom tränar på Gullbringa, men tävlar för Delsjö GK för att få bättre sparring.
Fia Lindblom tränar på Gullbringa, men tävlar för Delsjö GK för att få bättre sparring. Bild: Niklas Ohlson

Klubbytet ska göra Fia Lindblom ännu bättre

Gullbringas golftalang Fia Lindblom fortsätter att utvecklas. I år har hon dessutom bytt klubb till Delsjö GK.

ANNONS

Hon är uppvuxen ett bra driverslag från Gullbringas golfbana. 17-åriga Fia Lindblom har spelat med de bästa i Sverige i sin åldersklass. Nu spetsar hon sina förutsättningar lite till och spelar med Delsjö GK i Göteborg, en större klubb än Gullbringa.

– Det handlar om att där finns fler tjejer i min ålder och det ger mer sparring. Dessutom går jag Kitas gymnasium i Göteborg. Det tar bara en kvart att ta sig dit. Det är smidigt att kunna åka dit efter skolan, säger Fia Lindblom.

Fia Lindblom har fortfarande Gullbringa som bas efter bytet till Delsjö GK.
Fia Lindblom har fortfarande Gullbringa som bas efter bytet till Delsjö GK. Bild: Niklas Ohlson

Hon har kvar sin tränare Dale Harris, huvudcoach på Gullbringa, som är positiv till klubbytet.

ANNONS

Harris stöttar klubbytet

– Här var hon bäst, det är hon inte i Delsjö GK. Det är bra för henne. Hon har den styrkan att kunna utvecklas, menar han.

I sommar har Fia Lindblom bland annat varit på läger med Swedish golf teams satsning Flickor framtid, för unga golfare som de tror på. Hon har också varit ute på internationell mark och spelat i German girls open.

– Det var den första tävlingen i år. Det gick ok, jag placerade mig i mitten. Man höjer sin nivå vara med på en sådan tävling och möta bra spelare. När man tävlar mot bättre spelare så utvecklas man mer, säger hon.

I och med flytten till Delsjö har hon fått prova på lagspel på högsta nivå i elitserien.

– Vi började bra, sedan tappade vi. Men vi höll oss kvar i elitserien. Jag har spelat seriespel med Gullbringa tidigare, fast i division 1. I Delsjö är vi ett ganska ungt lag. Två är födda -03, två -04 (Fia är en av dem) och två äldre tjejer. Det är många bra spelare med i vårt lag, så det är tuff konkurrens. Det handlar om att visa upp sig, träna bra och seriöst, menar Fia Lindblom.

Lag- och matchspel ger extra krydda

I förra veckan spelade hon JSM i lag med Delsjö.

– Efter första dagen låg vi tvåa. Sedan fick vi möta Chalmers GK och vann tre av fem matcher. Vi gick vidare till andra omgången som spelas på Ringenäs 14-15 augusti. Jag tror att vi kommer att klara oss bra där med bra spel, vi siktar på att ta oss till final. Fast det är många bra lag med.

Fia Lindblom har fått smak på lagspel. Det ger en extra krydda till golfandet.

– Det är väldigt roligt, särskilt för att det inte finns så många lagtävlingar. Det blir extra kul när vi kämpar för ett lag, tycker hon.

Hon gillar också matchspel, där de inte bara går rundan med andra tävlande, utan spelar match mot en specifik motståndare.

– Det är väldigt roligt och skiljer sig mot andra tävlingar. Man spelar mer aggressivt i match och det är roligt, men det kan också bli nervigt.

Fia Lindblom har spelat i tävlingar som Stensson och Sunesson, Annika och hemmatävlingen Carin Hjalmarsson (fd Koch). Tävlingarna har fått namn av sina inspiratörer från golfvärlden.

Vad är dina mål i år?

– Jag har väldigt många mål, men de är inte resultatbaserade utan mer inriktade på att förbättra slag och spel, som det långa spelet i utslag och slagen med järnklubbor mot greenerna. Mina puttar är min styrka.

ANNONS