Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Klassiskt besök hos Kungälvs HK – ”Tuff nöt att knäcka”

På lördag kommer en riktig klassiker på besök till Mimershallen. HK Drott Halmstad gästar formstarka Kungälvs HK i herrallsvenskan.

HK Drott vann SM-titeln så sent som 2013, det elfte guldet för Halmstads handbollsstolthet. Därefter har det mest varit elände för Drott, både sportsligt och ekonomiskt, och laget har varit nere i division 2 och vänt. Nu är klubben på väg uppåt igen och ligger strax bakom Kungälv i tabellen, där KHK är sexa och Drott sjua.

Kungälv har hittat formen de senaste matcherna, med uddamålssegern senast borta mot Skånela i svårspelade Vikingahallen som ett riktigt styrkebesked.

– Vi kommer in i det mer och mer. Försvarsspelet har varit bra och tydligt, med bra roller. Vi är samspelta. Sedan är vi duktiga anfallsmässigt där vi gett varandra bra ytor och lägen till att göra mål. Vi har vunnit några matcher (tre raka) och har fått ett självförtroende i truppen vi kan bygga vidare på, säger niometaren Hannes Rybo i Kungälvs HK.

Ni verkar vara starka i jämna matcher?

– Vi är taktiskt smarta och har några spelare med rutin som har varit med länge. Det är en styrka och trygghet att vara bra i slutet av matcherna, vi behöver inte stressa upp oss.

Vad tror du om Drott?

– Ett klassiskt lag med en fin arena. De har ett sug efter att etablera sig i de högre divisionerna och blir en tuff nöt att knäcka. Det är en viktig match för båda lagen, säger Hannes Rybo som hoppas att Kungälvs HK ska kunna rida vidare och utnyttja sitt goda självförtroende.

I tisdagens pappersupplaga av Kungälvs-Posten uppgavs fel speldag för matchen. Den spelas lördag 19 november klockan 15.00, inget annat.

LÄS OCKSÅ: Intensiv vecka sätter inte stopp för Kungälvs herrar

LÄS OCKSÅ: Landin stängde igen i Kungälvs nya fullträff

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.