Så här ser ledartsaben ut för Kode IF:s herrlag säsongen 2022. Från vänster huvudtränaren Kristoffer Dennerbrant, assisterande tränarna Hampus Andersson och Johan Kristensson samt lagledaren Håkan Larsson.
Så här ser ledartsaben ut för Kode IF:s herrlag säsongen 2022. Från vänster huvudtränaren Kristoffer Dennerbrant, assisterande tränarna Hampus Andersson och Johan Kristensson samt lagledaren Håkan Larsson.

Klart med nya tränare i Kode IF

Kode IF har fått klart med en ny tränartrio för klubbens herrlag för den kommande säsongen. Ny huvudtränare blir Kristoffer Dennerbrant som under 2021 ledde Svenshögens SK till en sorts serieseger.

ANNONS
|

Efter tre säsonger som tränare för laget har Jimmy Karlsson och Jimmie Larsson lämnat sina uppdrag som tränare för Kode IF:s herrar. Under den senaste säsongen har Oskar Wallén funnits med i ledarstaben. Ingen av dem är kvar för 2022.

Ny huvudtränare för KIF blir den 38-årige Kristoffer Dennerbrant som är bosatt mellan Jörlanda och Kode.

Han är fotbollsfostrad i BK Häcken och har spelat i Stenungsund, Ödsmål och Boo FF, det senare ett lag i Stockholm.

Uppflyttning från sexan

Dennerbrant har tränat Morlanda, varit spelarutvecklare i Vallen samt ledde Svenshögens SK under 2021.

Laget kom tvåa i division 6 Bohuslän södra men segrarna Karlsberg-Rosseröd har avstått uppflyttning till följd av en händelse i en match mellan SSK och IFK Uddevalla där en spelare i det senare laget spelade under falskt namn.

ANNONS

Vid sin sida kommer han att få Johan Kristensson och Hampus Andersson som assisterande tränare. Hampus var assisterande till Dennerbrant i SSK och har ett förflutet i bland annat Vallens IF medan Johan var assisterande i Vallen under 2021.

Till Kodes hemsida säger Dennerbrant så här om uppdraget:

– Jag hörde ryktesvägen att Kode letade ny tränare till sitt herrlag. Min son Loa har spelat med Kodes P09 och jag har alltid sett Kode som en väl fungerande och attraktiv förening, säger han.

Gemensamma vänner

– Faktum är att jag sagt till min sambo att det egentligen bara finns en klubb jag skulle kunna tänka mig att byta bort Svenshögen mot – och så har det blivit nu. Johan, Hampus och jag har gemensamt att våra fruar/sambos är nära vänner sedan långt innan de träffade oss, så på gemensamma kalas och träffar blir det mycket fotbollssnack oss emellan. Vi har sagt att vi gärna vill göra något tillsammans någon gång, och nu är den dagen äntligen kommen.

För kontinuiteten för kommande säsong svarar Håkan Larsson för. Han har själv spelat i Kode IF samt IK Kongahälla och har ägnat många år som ledare i klubbens ungdoms- och juniorlag.

Försäsongen för Kode IF drar igång i mitten av november månad.

ANNONS