Kungälvs IK:s tränare Hannes Eriksson.
Kungälvs IK:s tränare Hannes Eriksson. Bild: Niklas Ohlson

KIK-tränarens nya jobb – tar över hockeygymnasiet

Kungälvs IK:s huvudtränare Hannes Eriksson breddar sitt engagemang för ishockeyn i Kungälv. Nu blir han ansvarig för hockeygymnasiet.

ANNONS

Hannes Eriksson är ett välkänt ansikte i Kungälvs-hockeyn. Han är på gång med sin tredje säsong som tränare för Kungälv hockeys A-lag. Som spelare började Hannes som knattespelare i Ytterbys ishall och Torsby IF, innan han bytte till KIK.

Under våren har han arbetat som gymnastiklärare vid Ytterbyskolan. Nu byter han jobb, men inte så långt ifrån. Hannes Eriksson tar över ansvaret för hockeygymnasiet efter Richard Andersson. Det blir Hannes som kommer att ha huvudansvar för kontakt med skolan, planeringen av verksamheten och vara instruktör på isen.

– Det är med entusiasm och spänning jag ser fram emot hösten som kommer med killarna på hockeygymnasiet. Jag har tidigare jobbat med killar som befinner sig i juniorålder och jag tycker det är himla roligt. Att få vara en pytteliten del i en spelares utveckling är något som stimulerar mig enormt mycket. Fokus kommer ligga på detaljer rent individuellt, men också på spelförståelse och känsla för spelet. Nu vill jag bara att säsongen startar, vem vill egentligen ha sommar? undrar Hannes Eriksson på KIK:s hemsida.

ANNONS

Andersson flyttar hem

Hans tränarkollega Filip Torstensson ska ansvara för rekryteringen till hockeygymnasiet.

Richard Andersson har verkat länge i KIK. Nu blir det moderklubben Munkedal som få dra nytta av hans kunnande.
Richard Andersson har verkat länge i KIK. Nu blir det moderklubben Munkedal som få dra nytta av hans kunnande. Bild: Niklas Ohlson

Richard Andersson har gjort flera sejourer i KIK och var bland annat A-lagstränare 2013/14, har varit sportchef och verkat på ungdomssidan. Däremellan har han hunnit med att jobba i Borås HC, Troja-Ljungby och Frölunda J20 elit. Senaste omgången i Kungälv varade i fyra år. Nu flyttar han hem till Munkedal, där han ska hjälpa sin moderklubb på traven.

– Det är en kombination av att jag känner att föreningen är i ett bra läge just nu och att jag själv inte kan avvara den tiden jag skulle vilja gör att jag känner att det bästa för alla är att jag lämnar plats till de som engagerar sig att sätta sin prägel på föreningen. Jag är oerhört tacksam för att jag återigen fått några fina år i KIK, har lärt känna nya fina människor och jag känner mig helt trygg med, och nyfiken på, förklarar han på hemsidan.

ANNONS