Hockey herr Kungälvs IK - Stenungund HF Oasen
Hockey herr Kungälvs IK - Stenungund HF Oasen Bild: Linus Olsson

KIK-coachen Hannes Eriksson kastar in handduken

Hannes Eriksson slutar som tränare i Kungälv hockey. Ett svårt beslut, enligt honom själv.

ANNONS
|

Hannes Eriksson lämnade rollen som assisterande tränare i Bäcken och kom tillbaka till sin moderklubb Kungälvs IK som huvudtränare inför säsongen 2019/20. Den säsongen slutade i förtid när coronapandemin bröt ut vintern 2020. Säsongen som följde blev bara nio matcher lång innan den också stängde igen.

I höst har laget tagit ett litet steg uppåt, Hannes själv gått åt andra hållet, efter att han själv åkte på covid-19 i slutet av förra året. De senaste veckorna har Hannes Eriksson inte coachat laget, utan har fått lämna över ansvaret till assisterande tränaren Filip Lundgren. Nu avsäger han sig uppdraget helt och hållet.

ANNONS

– Väldigt tråkigt. Han har känt sig tom på energi efter att ha gått omkring småförkyld en längre tid. Det började efter covid. Men han har testat sig igen och inte haft covid-19. Jag ser det som ren styrka att säga ifrån att ”just nu orkar jag inte, jag är tom på energi”. Ishockeyn kräver att vara på tå sex dagar i veckan som huvudansvarig, säger senioransvarige Hans Sjöström i Kungälv hockey.

Alltvåan ett stående mål

Kungälv hockey har siktat mot alltvåan i stort sett varje år sedan laget åkte ur ettan för tio år sedan, men inte riktigt fått till det. Flera tränare har försökt. Hannes Eriksson och Filip Lundgren har fått det unga laget att lyfta något. Förra säsongen kändes som att något bra var på gång så länge den varade. I skrivandets stund har KIK god chans att ta sig till alltvåan, för första gången på länge.

Hans Sjöström är däremot tveksam till att vi får se Hannes Eriksson i KIK-båset igen. Filip Lundgren tar över som huvudcoach och kanadensaren Adam van Ettinger går in som assisterande.

– Hannes har sagt tack för nu. Och nu är det Filip och Adam som får skapa något tillsammans. Men jag hoppas att Hannes hittar tillbaka till energin och känner att det är kul med hockey igen.

Kungälvs-Posten har försökt nå Hannes Eriksson som har svarat via sms:

– Det var inget roligt beslut, men jag kände ändå att det var rätt, meddelar han.

ANNONS